Με αφορμή το διεθνές συνέδριο “Το Μπάουχαους και η Ελλάδα” που οργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης από 30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2019, διοργανώνεται έκθεση μαθητικών έργων στη Νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από Επαγγελματικά Λύκεια 2 Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) της χώρας. Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια σχετικής εκπαιδευτικής δράσης του 6ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς συμμετέχει στην έκθεση με το χρηστικό αντικείμενο: Κρεμάστρα,

που είναι έργο των Μαθητών και των Μαθητριών:

  • Αγραφιώτη Στέλλας
  • Ζυγομήτρου Αθανασίου
  • Νεοφώτιστου Άγγελου
  • Μήτσου  Ασημίνας
  • Ράπτη Ραφαέλας

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης των εργαστηρίων Κηπουρικής και χειροτεχνίας με θέμα: “Παρατηρώντας το Βουνό την Άνοιξη”, για τη δημιουργία ενός χρηστικού αντικειμένου.

  • Την πρωτοβουλία για τη δράση είχε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός  του εργαστηρίου της χειροτεχνίας κα Βασιλική Πουλοπούλου, ΠΕ89.01 Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων,

στην κατασκευή και τη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

  • Αικατερίνη Ψυχούλα, ΠΕ88.02.50 Τεχν. Γεωπόνος,
  • Ιωάννης Ηλίας, ΠΕ11 Φυσ. Αγωγής, Δ/ντης του ΕΕΕΕΚ.

 ………………………………

Η Σχολή του Μπάουχαους ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1919 ως επαγγελματική σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών. Βασισμένη σε μια νέα αντίληψη για την καθημερινότητα, και παρά τη σύντομη λειτουργία της (έκλεισε από τους ναζί το 1933), η Σχολή επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση του ύφους του 20ου αιώνα και της σύγχρονης αισθητικής.

Η φιλοξενία των μαθητικών έργων στην ΑΣΚΤ έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, στο πνεύμα της γόνιμης αλληλεπίδρασης «καλών» και «εφαρμοσμένων» τεχνών που οραματίστηκε και έκανε πράξη το Μπάουχαους.

Νέα Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Διάρκεια έκθεσης: 29/5 έως 2/6/2019

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Τετάρτη 29/5/2019, ώρα 18:00

 

Follow us: