Στον απόηχο των εκλογών
 
  Οι εκλογές πέρασαν, οι σταυροί μετρήθηκαν και όλοι κάναμε τις επιλογές μας.
 Ελπίζω οι πολιτικοί άρχοντες τώρα να ρίξουνε και καμιά ματιά στη νεολαία μας, στα παιδιά της Ελλάδας. Σ’ αυτά τα παιδιά που υπομένουν το κυνηγητό μας από όλες τις πλατείες της πόλης τους χρόνια τώρα. Και όταν μεγαλώνουν και φρονιμεύουν, δηλαδή γίνονται «σαν κι εμάς», τότε αρχίζει το κυνηγητό της πολιτείας. Δεν βρίσκουν τόπο να σταθούν, δεν βρίσκουν τόπο να δουλέψουν, δεν βρίσκουν «ουρανό», δεν βρίσκουν ένα πουπουλένιο μαξιλάρι ν’ ακουμπήσουν το κεφάλι τους και να κάνουν όνειρα.
 Δεν μπορούν να σπουδάσουν στον τόπο που τα γέννησε και αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς και να ριζώσουν σε άλλες χώρες. Τα Ελληνόπουλα, τα δικά μας παιδιά ξεχωρίζουν, γι’αυτόν το λόγο και οι ξένοι παίρνουν τον ανθό της χώρας μας.
 Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά; Τα γράφω γιατί θα έπρεπε στην Βουλή των Ελλήνων, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να μπαίνουν και παιδιά για να δώσουν μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, γιατί ο λόγος τους ισοπεδώνει τις προκαταλήψεις μας σκορπώντας αμηχανία σε όσους τα ακούνε! Το μυαλό τους ασφυκτιά από γνώσεις που δεν έχουν που να τις διοχετεύσουν. Άνεργα με δύο και τρία πτυχία, με ξένες γλώσσες, ψάχνουν για μια θέση στον ήλιο της δημιουργίας.
 Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία και όσο υπάρχουν παιδιά έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε. Όπως είπα και πιο πάνω, ας απευθύνουν οι πολιτικοί μας μια έκκληση-πρόσκληση στη νεολαία ώστε να τους κάνει αντιπολίτευση.
 Να καλέσει τη νέα γενιά και να της πει ”αφιερώστε λίγο χρόνο από τη ζωή σας και ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης ή του χωριού σας. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, έχουμε ανάγκη την καθαρότητα του νου σας και μπορούμε να διδαχθούμε πολλά. Μην μας εγκαταλείψετε γιατί αν το κάνετε εγκαταλείπετε τον εαυτό σας, τα όνειρα σας, το μέλλον σας. Αν μας αφήσετε μόνους και ανεξέλεγκτους θα σας κάνουμε το αύριο ακόμη χειρότερο. Είναι στο χέρι σας λοιπόν να μας αποτρέψετε. Μη μας αφήνετε σε ησυχία, κάντε μας τη ζωή πατίνι. Αυτό ακριβώς το ΔΙΚΑΙΩΜΑ σας καλούμε να υπερασπιστείτε”.
 Μπορούν να το κάνουν αυτό οι καινούργιοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ή θα μας πούνε «και ύστερα ξύπνησες» ; 
 
Ντίνα Σ. Μήτσου
Follow us: