ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/05/2019 , συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με κλιμάκιο του ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λεβαδέων και τον επικεφαλής  κ. Κοτσικώνα , όπου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων.

Ο κ. Κοτσικώνας , αφού τόνισε ότι ξεκινά τις συναντήσεις του συνδυασμού του πρώτα από το Σύλλογο εργαζομένων όχι μόνο για το συμβολισμό που δείχνει αυτή η κίνηση αλλά και για λόγους ουσίας , αφού θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι το κλειδί για μια χρηστή διοίκηση προς όφελος των δημοτών , δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτός και η παράταξή του απορρίπτουν το νομοθετικό πλαίσιο της « αξιολόγησης »  , το οποίο θεωρούν προσχηματικό και επιβαλλόμενο από μνημονιακές δεσμεύσεις που ως στόχο δεν έχουν τη βελτίωση των υπηρεσιών , αλλά τη χειραγώγηση των εργαζομένων , τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημά τους σε ιδιωτικά / εργολαβικά συμφέροντα.

Τόνισαν ότι σαφώς στηρίζουν , όπως εμπράκτως κάνουν όλα τα χρόνια , το δημόσια χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε διεκδίκηση προς αυτή την κατεύθυνση , όντας σύμμαχοι των εργαζομένων στην αντιμετώπιση του λεγόμενου « κοινωνικού αυτοματισμού » , που κάποιοι εντέχνως και σκοπίμως επιχειρούν να καλλιεργούν σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Ο κ. Κοτσικώνας και η παράταξή του επανέλαβαν τη θέση τους υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας , δήλωσαν την αντίθεσή τους προς κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα στο Σύλλογο εργαζομένων στους αγώνες που δίνει προς αυτή την κατεύθυνση , όπως εξάλλου έκαναν πάντα.

Συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας και λειτουργίας των υπηρεσιών , όπου , εκτός των άλλων , μετά από ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου ο κ. Κοτσικώνας δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο.Ε.Υ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο , καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του , πάντα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος και των δημοτών , αλλά και των εργαζομένων.

Τέλος , δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων ( κυρίως σκύλων ) που υφίσταται δυστυχώς και στην πόλη της Λιβαδειάς , σε συνδυασμό και με το θέμα  του χώρου όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται , ο οποίος βρίσκεται πλησίον του χώρου όπου θα μετεγκατασταθούν εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων και ο οποίος δεν πληροί ( σύμφωνα με απάντηση που έχει δοθεί σε ερώτημά μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ) βασικές προϋποθέσεις νομιμότητας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ευχαριστεί πολύ τον κ. Κοτσικώνα και την παράταξή του και εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Follow us: