Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα, με τους αναλυτές να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά και να λαμβάνουν καταθέσεις από τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης.

Οι 37 άνθρωποι που βγήκαν σώοι από το αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας δίνουν κρίσιμες λεπτομέρειες για όσα αντιλήφθηκαν τα τελευταία λεπτά και δευτερόλεπτα της πτήσης, αλλά και για όσα ακολούθησαν μετά τη βίαιη προσγείωση του αεροσκάφους.

Μαρτυρία: Οι επιβάτες της business class καθυστέρησαν την εκκένωση με τις χειραποσκευές τους!
Κάποιες από τις πλέον βαρυσήμαντες μαρτυρίες δημοσιοποίησε το ρωσικό δίκτυο «24TV».

Σύμφωνα με αυτές, επιβάτες της business class -που κάθονταν στις μπροστινές θέσεις του αεροσκάφους- δευτερόλεπτα μετά την προσγείωση και την ανάφλεξη, πανικοβλήθηκαν και καθώς προσπαθούσαν να βγουν άρχισαν να κατεβάζουν τις χειραποσκευές τους.

Οπως ανέφεραν επιβάτες της economy class, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμα δευτερόλεπτα, καθώς με τους καπνούς να «πνίγουν» τη καμπίνα και τις χειραποσκεύες να μπλοκάρουν τον διάδρομο, καθυστέρησε σημαντικά η εκκένωση του αεροσκάφους.

Να σημειωθεί ότι στην πτήση που κατέληξε στην αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα υπήρχαν 12 θέσεις business class.

Κυβερνήτης: «Είδα μια λάμψη, άκουσα κρότο»
Τη στιγμή που οι ερευνητές της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα εξετάζουν μαρτυρίες για έναν κεραυνό που φέρεται ότι έπληξε το αεροσκάφος της Aeroflot, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα όσα υποστήριξε ο κυβερνήτης στη μοιραία πτήση.

Οπως αναφέρει το Russia Today, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε ισχυρή «λάμψη και κρότο» δευτερόλεπτα προτού χάσει την επικοινωνία με το αεροδρόμιο.

Ο πιλότος σημείωσε, επιπλέον, ότι η προσέγγιση στο αεροδρόμιο έγινε με «κανονική ταχύτητα», ωστόσο δεν εξήγησε γιατί η προσγείωση ήταν τόσο βίαιη.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: