Αγαπητοί γονείς,

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς με έδρα τον Άγιο Γεώργιο, ιδρύθηκε το 2017 και ήδη έχει κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας του προσφέροντας την ευκαιρία για μουσικές σπουδές σε μαθητές Γυμνασίου και στη συνέχεια Λυκείου συμβάλλοντας στην πολιτιστική πρόοδο της κοινωνίας. Διαφέρει από τα άλλα Σχολεία, ως προς το πρόγραμμα σπουδών, το περιβάλλον, τις παροχές ,το ύφος ,τις προοπτικές.

Είναι ένα Σχολείο στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου παράλληλα με ποικίλα μουσικά μαθήματα.
Συγκεκριμένα οι μαθητές διδάσκονται: α) Ευρωπαϊκή μουσική-θεωρία και πράξη-,Βυζαντινή μουσική, χορωδία, ιστορία μουσικής, μορφολογία,dictee,αρμονία, και β) μουσικά όργανα, όπως ταμπουρά και πιάνο ( υποχρεωτικά μουσικά όργανα) καθώς και μουσικά όργανα, όπως κιθάρα ,φλάουτο, βιολί, τρομπέτα, κρουστά και άλλα ανάλογα με την επιλογή του κάθε μαθητή. γ)Συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, σύνολα θεάτρου και μουσικών οργάνων.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Σύμφωνα με το νόμο στα Μουσικά σχολεία ο ανώτερος επιτρεπτός αριθμός είναι 24.
Τα ατομικά μαθήματα διεξάγονται σε ηχομονωμένα στούντιο.
Στους μαθητές εξασφαλίζεται δωρεάν μεταφορά από τον τόπο διαμονής τους στο Σχολείο με λεωφορεία και ταξί.
Επί πλέον οι μαθητές μας σιτίζονται δωρεάν με ολοκληρωμένο γεύμα κάθε μέρα.
Το Σχολείο μας δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές που επιθυμούν να ασχοληθούν μελλοντικά με τη μουσική, αλλά σε όλους. Για το λόγο αυτό τον Ιούνιο κάθε σχολικού έτους διεξάγονται εξετάσεις επιλογής με βασικό κριτήριο τις έμφυτες μουσικές δεξιότητες- ικανότητες και δεν προϋποθέτουν τη φοίτηση σε κάποιο Ωδείο.
Οι Μαθητές μας συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄Λυκείου όπως όλοι οι μαθητές.
Καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία, αφού οι μαθητές συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα και προετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις του Σχολείου.
Οι μαθητές των Μουσικών σχολείων εφοδιάζονται με στέρεες γνώσεις και εξ αιτίας της ποικιλίας και των εκδηλώσεων αποκτούν την ανάλογη εμπειρία, με αποτέλεσμα να διεκδικούν με αξιώσεις την εισαγωγή τους σε μουσικές σχολές αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Αν κάποιος μαθητής επιθυμεί να φοιτήσει στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς πρέπει ο κηδεμόνας του να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο Γραφείο του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς ( Άγιος Γεώργιος Βοιωτίας ) από 6 έως 31 Μαϊου 2019.

Τηλέφωνο επικοινωνίας/FAX 22610-44117 .

Email : mail @ gym-mous-livad.voi.sch.gr

Οι εξετάσεις επιλογής θα διεξαχθούν από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 στο Σχολείο.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

Follow us: