Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer «Ορέστη» στην Κύπρο, αλλά και την αδιαφορία των Αρχών στις καταγγελίες του, κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης.

Ο 70χρονος μίλησε στην τηλεόραση της Κύπρου, SigmaLive, και εξιστόρησε πως επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς ανταπόκριση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο δράστης επικοινώνησε με τον ίδιο τότε, προφασιζόμενος πως έχει δεσμό με μια Φιλιππινέζα και ότι τον ενδιαφέρει να βρει εκείνη δουλειά μέσω του Συνδέσμου.

«Πήγαν στα Κατεχόμενα και από εκεί στην Ευρώπη»
Ο κ. Κουτρουκίδης ανέφερε πως όταν φίλη της Μαίρης Ρόουζ του ανέφερε πως εκείνη και η κόρη της εξαφανίστηκαν, κάλεσε την αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση. Όπως ισχυρίζεται ωστόσο, αστυνομικός στο τμήμα της Λεμεσού του συνέστησε να μην ανησυχεί. «Είσαι 70 χρόνων και κάθεσαι και ασχολείσαι εδώ με μια Φιλιππινέζα και το μωρό της; Αυτοί γιε μου έφυγαν, πήγαν στην Ευρώπη από τα Κατεχόμενα. Μην ασχολείσαι», ισχυρίζεται ότι του είπαν.

Η εικόνα της Μαίρης Ρόουζ όπως έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου
Όπως είπε ο 70χρονος Κύπριος, προσπάθησε να κινητοποιήσει τις Αρχές απευθυνόμενος σε οργανώσεις και στέλνοντας ανοιχτή επιστολή ακόμη και στον υπουργό Δικαιοσύνης. «Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό», είπε.

Τουλάχιστον 22 εξαφανισμένες κοπέλες από τις Φιλιππίνες

Οι αποκαλύψεις του προέδρου του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών όμως, για τον αριθμό των γυναικών που έχουν εξαφανιστεί, προκαλεί ανατριχίλα. Αν όσα λέει ο κ. Κουτρουκίδης ευσταθούν, τότε ενδέχεται τα δύο πρώτα πτώματα που βρέθηκαν στο φρεάτιο να είναι μόνο η αρχή και ο αριθμός των νεκρών να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες» είπε.

Ο Λούης Κουτρουκίδης περιγράφει επίσης ένα περιστατικό μητέρας άλλης Φιλιππινέζας που τον επισκέφτηκε με δάκρυα στα μάτια, καθώς έχει να μάθει νέα από την κόρη της από τον Δεκέμβριο του 2017. «Πιστεύω ότι και αυτή είναι μες στο πηγάδι» είπε ο 70χρονος στην κάμερα της κυπριακής τηλεόρασης.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο στρατιωτικός με το ψευδώνυμο «Ορέστης» είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα εκείνη προκειμένου να την βοηθήσει να βρει την κόρη της. Της έλεγε δε, πως είναι η κυπριακή δημοκρατία που «έφαγε» το παιδί της. «Επειδή είναι αυτός στον στρατό, φαντάζουμαι μιλούσε για τον εαυτό του» λέει σήμερα αγανακτισμένος ο κ. Κουτρουκίδης.

Τα μηνύματα του «Ορέστη» στον Σύνδεσμο Οικιακών Βοηθών
Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε εκείνος με τον δολοφόνο της Μαίρη Ρόουζ και της Αριάν, αλλά και της μικρής Σιέρα, τον γνωστό με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Όπως είπε, τον εντόπισε μέσω messenger και του ζήτησε πληροφορίες για μια αγγελία που είχε βάλει ο Σύνδεσμος και ζητούσε οικιακή βοηθό. «Για σένα (ενδιαφέρεσαι); Είσαι ξένη κοπέλα;» φέρεται να του λέει ο κ. Κουτρουκίδης με εκείνον να απαντά πως είναι για μια φίλη του Φιλιππινέζα που έμενε στην Πάφο. «Αν την ενδιαφέρει τη φίλη μου θα σε πάρω» του είχε γράψει ο serial killer, όμως δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά.

Το ALPHA Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα την εν λόγω συνομιλία του προέδρου με τον «Ορέστη ΑΠΟΕΛ», όπως ήταν το όνομά του στο Facebook.

Τα μηνύματα του δράστη στον πρόεδρο των Οικιακών Βοηθών

Ο «Ορέστης» ενδιαφερόταν για θέση εργασίας φίλης του από τις Φιλιππίνες

Ο «Ορέστης» ρωτούσε λεπτομέρειες σχετικά με αγγελία για δουλειά στην Πάφο

Ο κατηγορούμενος δεν επικοινώνησε ξανά με τον σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Follow us: