Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας, υπηρετώντας πάντοτε την τοπική ιστορία, προχώρησε σε μία νέα ιστορική έκδοση με τον τίτλο “Η Βοιωτία του Πλουτάρχου”.
Το βιβλίο έγραψε η φιλόλογος κ. Άννα Νικολάου και αποτελεί μία αναφορά στην ιστορία, τη θρησκεία, τους μύθους, τα ήθη και τα έθιμα και τέλος τις προσωπικότητες της αρχαίας Βοιωτίας, όπως εμφανίζονται στο έργο του Πλουτάρχου.
Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει συγκεντρωτικά και συνοπτικά τις κυριότερες εκφάνσεις της ζωής της αρχαίας Βοιωτίας, όπως τις κατέγραψε ένας δικός της άνθρωπος, ο Βοιωτός Πλούταρχος.
Απώτερος στόχος του είναι να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας και να γίνει εφαλτήριο για την περαιτέρω προσωπική τους έρευνα, ώστε να έλθουν σε δημιουργική επαφή με το παρελθόν τους.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την ανάδειξη του παρελθόντος της περιοχής μας και τη γόνιμη συνεργασία του με το παρόν, γιατί παρόν και μέλλον χωρίς τις βάσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να υπάρξουν.
Follow us: