Στην έκδοση αναγγελιών για τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Πρόκειται για:

  • Αναγγελία Κ.Ο.Ε.(ΠΣΕΑ) ΠΛΗΜΜΥΡΑ 10-01-2019

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΗΔΙΚΕΣ(ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ) ΚΛΠ

  • Αναγγελία Ε.Λ.Γ.Α. ΠΛΗΜΜΥΡΑ 12-01-2019

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΙΤΗΡΑ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ, ΜΗΔΙΚΕΣ (Σπορά Φθινοπώρου 2018) ΚΛΠ

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές στην παραγωγή τους, μπορούν να προσέλθουν στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ της περιοχής τους για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 2018

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ:

ΓΙΑ Κ.Ο.Ε.(ΠΣΕΑ) έως 25/01/2019

ΓΙΑ ΕΛΓΑ έως και 28/01/2019

Η “δημοκρατία” στην χώρα της Δημοκρατίας

Τα διλήμματα των εκλεγμένων από τους Έλληνες

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πήρε τον δρόμο και η αυλαία πέφτει έτσι απλά για αυτούς που οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν και αποφασίζουν ερήμην τους.

Για τους εκλεγμένους από τους πολίτες προέχει η κομματική πειθαρχία και το ερώτημα είναι τι νόημα έχουν έννοιες όπως είναι η ψήφος κατά συνείδηση ή η ελευθερία κρίσης από την πλευρά των βουλευτών..

Όλα δουλεύουν με τελεσίγραφα προς βουλευτές διαφόρων κομμάτων, με απειλές για διαγραφές σε περίπτωση απόκλισης από τα συμφωνημένα και οι πολίτες αναρωτιούνται ποιος είναι ο ρόλος τελικά των εκπροσώπων τους..

Σε ποιον λογοδοτούν και ποιους εκπροσωπούν! Το κόμμα βάσει του οποίου εκλέχτηκαν ή αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους;

Πριν προχωρήσουν στις δυο πολύ κρίσιμες για την χώρα ψηφοφορίες στην Βουλή, θα έπρεπε να πράξουν το αυτονόητο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θεωρούνται πειθήνια όργανα , προς τα οποία η ψήφος υπαγορεύεται και πάσα άλλη χρησιμότητα είναι προαιρετική, οπότε γιατί οι πολίτες να ψηφίζουν εκπροσώπους;

Στην κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, τα νομοσχέδια  ψηφίζονται βάσει κομματικής γραμμής και οι βουλευτές δεν έχουν καν μπει στον κόπο να τα διαβάσουνάρα δεν υπάρχει λόγος ελεύθερης δημοκρατικής βούλησης,οπότε τα όσα διαδραματίζονται, χρόνια τώρα και ειδικά τελευταία στα κοινοβουλευτικά πράγματα της χώραςμας συνιστούν μία παρωδία και μάλιστα, πρόχειρα  στημένη, που οδηγεί στην υποβάθμιση της Δημοκρατίας στην κοιτίδα της και στην απαξίωση του πολιτεύματος έναντι των πολιτών, που θεωρούν ότι όλοι τους είναι ίδιοι και όλα γίνονται για την καρέκλα.

Οι νόμοι και οι Συνθήκες περνούν, αλλά η ζημιά στον τόπο και τους πολίτες του μένει, ενισχύοντας άλλες πολιτικές και τον ρόλο που αυτές διαδραματίζουν.

Οι δυο ψηφοφορίες, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την Συνθήκη των Πρεσπών είναι κρίσιμες όχι μόνο για την παραμονή του Τσίπρα στην εξουσία για μερικούς μήνες ακόμη ή για την επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων , αλλά κυριότερα για την επιβεβαίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βιώνει η Ελληνική Δημοκρατία. 

Follow us: