Εκεί αντιδρούν – Εδώ πληρώνουμε

Μακρόν προς Γάλλους: «Σας ζητώ συγγνώμη – Παίρνω τους φόρους πίσω – Δίνω 100 ευρώ αύξηση σε όλους»!

Σε άτακτη φυγή τράπηκε ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν, ο οποίος σε διάγγελμα του,  ζήτησε «συγγνώμη», υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές σε όσους κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ τον μήνα και ότι θα κινηθεί δραστήρια για την αποκατάσταση μιας κοινωνικής ισορροπίας ώστε οι πλούσιοι της Γαλλίας να συνεισφέρουν περισσότερο από όσο σήμερα.

Ξεκαθάρισε ότι η οργή του λαού που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 50 χρόνια οδήγησε στην σημερινή κοινωνική αναταραχή, ανακοίνωσε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν περικοπούν στην αρχή του έτους, κάλεσε τους εργοδότες να δώσουν μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς κι επανέφερε την φορολογική μεταρρύθμιση στον φόρο της μεγάλης περιουσίας.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο και χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν τα “κίτρινα γιλέκα” με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Follow us: