Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού,  μέλους σπείρας

Δρούσαν και σε Λαμία και Θήβα

Έναν 29χρονο αλλοδαπό, μέλος σπείρας, τα μέλη της οποίας έκλεβαν εκθεσιακά κινητά τηλέφωνα από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, συνέλαβαν στην Θεσσαλονίκη   οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής..

Ο 29χρονος αλλοδαπός και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές, που ξεκίνησαν τουλάχιστον  από τον περασμένο Απρίλιο, στοχεύοντας συγκεκριμένα μοντέλα κινητών.

Ένα από τα μέλη της σπείρας έμπαινε σε κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη, εντόπιζε την εκθεσιακή συσκευή που τον ενδιέφερε, απενεργοποιούσε τον αισθητήρα του συναγερμού στην βάση ασφαλείας κι έφευγε, για να τον αντικαταστήσει άλλος ο οποίος κι έκλεβε το κινητό χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν σε ολόκληρη την χώρα, σε καταστήματα σε Λαμία, τη Θήβα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Λουτράκι και Αττική.

Στην κατοχή του 26χρονου, που είναι παλιός «γνώριμος» στην ΕΛ.ΑΣ για παρόμοια αδικήματα, βρέθηκαν  μεταξύ άλλων βρέθηκαν 2 συσκευές κινητού τηλεφώνου, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και  μικροποσότητα ναρκωτικών.

Follow us: