Τι προτείνει η Δημοτική Αρχή 
Με 21 θέματα προς συζήτηση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου με πρώτο την απόφαση  επί της προτεινόμενης από τη Δημοτική Αρχή θέσης για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ.
Δεύτερο, τρίτο και τέταρτο θέμα είναι, η ανάκληση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιπλέον επιχορήγηση της ΔΗΚΕΘ με το ποσό των 100.000 ευρώ για το έτος 2018, η 6η Τροποποίηση Προγράμματος επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018  και η 10η Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.
Ακολουθούν, η έγκριση για την διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Θηβαίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 και εξειδίκευση σχετικής πίστωσης, η έγκριση για την απευθείας αγορά ακινήτου, εμβαδού 305τ.μ. το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Αγ.Θεόδωροι Θηβών, στην προέκταση του Ο.Τ. 74 και επί της διασταυρώσεως των οδών Αυλίδας και Σιμίου, η τροποποίηση Α.Δ.Σ. περί έγκρισης κανονισμού πεζοδρόμου οδού Επαμεινώνδα και των καθέτων αυτού δρόμων, όπως ισχύει μετά την 62/2018 Α.Δ.Σ. με τη χωροθέτηση θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των σε αυτόν και στους κάθετους αυτού δρόμους φαρμακείων, με την προσθήκη μιας επιπλέον θέσης ολιγόλεπτης στάθμευσης οχημάτων στη συμβολή των οδών Επαμεινώνδα και Αντιγόνης για την εξυπηρέτηση των φαρμακείων που βρίσκονται επί του κεντρικού πεζόδρομου, η έγκριση για τον ορισμό δημοτικού συμβούλου για τη συγκρότηση εκτιμητικής επιτροπής για την απευθείας αγορά ακινήτου εμβαδού 226,714τ.μ., που βρίσκεται επί της οδού Ηρακλέους, στην  Θήβα, η έγκριση για την προσκύρωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 1,18τ.μ. που παρεμβάλλεται μεταξύ της οδού Ηρακλέους στην  Θήβα, Ο.Τ. 279-281 και ακινήτου η έγκριση για την υποβολή αιτήματος στην Εταιρεία Ακινήτων Α.Ε. για την παραχώρηση της χρήσης αγροτεμαχίου (κτήμα ΒΑΖΕΝ) εκτάσεως 22στρεμ. περίπου, το οποίο βρίσκεται στο Πυρί και στην θέση «Παπαγιάννη» ή «Τρεις Γέφυρες», απόφαση για την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης,  απέναντι από ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Γιαννακού, απόφαση για την παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης επί της οδού Αναπαύσεως 2 στην  Θήβα μπροστά από σχολή οδηγών, απόφαση για την απαγόρευση της στάθμευσης μπροστά από σπίτι στις Εργατικές Κατοικίες Θήβα ΙΙΙ Στ.13 στο Τάχι, επικαιροποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δ.Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – Πρόσκληση ΙΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο : «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της Χώρας», ως προς την κατανομή των φωτιστικών ανά παιδική χαρά, προκειμένου να εξασφαλισθεί ο άρτιος και επαρκής φωτισμός όλων των παιδικών χαρών που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, έγκριση μελέτης και επιλογή του τρόπου ανάθεσης για το έργο : «Επισκευή –Συντήρηση Σχολικού κτιρίου 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Θήβας», υποβοή δυο προτάσεων χρηματοδότησης, η μια για την βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές οδούς της ΔΕ Θήβας και η άλλη για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Θηβαίων», η έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης για το έργο : «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης οικισμών Αλυκής και Αγ.Νικολάου ΔΕ Θίσβης”, η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου» και η παράταση εκτέλεσης του έργου της κατασκευής Παιδικής Χαράς Πλατείας Δήμου Θηβαίων.
Το τελευταίο θέμα αφορά την αποδοχή ποσού 30.676,05 ευρώ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα 04/09/2018 έως και 01/11/2018».

Follow us: