Λήστευαν φορτηγατζήδες σε Εθνική Οδό και Σχηματάρι

Σπείρα που λήστευε οδηγούς φορτηγών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Βοιωτίας εξάρθρωσαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Η ΕΛ. ΑΣ προχώρησε σε συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Αχαρνών, συλλαμβάνοντας 8 μέλη της σπείρας , ηλικίας 28 έως 42 ετών, που πλέον κατηγορούνται για κλοπές, ληστείες , αρπαγές, εμπρησμό, διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και της νομοθεσίας που αφορά τα όπλα.
Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, είναι δύο ακόμα άτομα ηλικίας 30 και 31 ετών, καθώς και άλλα 5, ηλικίας 30-43 ετών, που κατηγορούνται για απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η δράση των μελών της σπείρας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το μήνα Νοέμβριο του 2017.

Πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον τρία με τέσσερα πήγαιναν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας ή στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα, παρακολουθούσαν τους χώρους, προκειμένου να βρουν στόχους, έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά, εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων και στην συνέχεια έκλεβαν ότι τους βόλευε.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με την χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα του φορτηγού, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο, όπου αποσπούσαν τα επικαθήμενα από τους τράκτορες και στην συνέχεια μετέφεραν τους οδηγούς με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες,  κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας, όπου και τους εγκατέλειπαν.
Μετά φρόντιζαν να καταστρέφουν τυχόν ίχνη και βιολογικό υλικό και ταυτόχρονα οι  συνεργοί τους προέβαιναν στην εκφόρτωση του επικαθήμενου και στη μεταφορά και αποθήκευση των προϊόντων σε άλλους χώρους.

Το άδειο επικαθήμενο το μετέφεραν είτε σε άλλο σημείο όπου το εγκατέλειπαν, είτε σε διαφορετικό χώρο, όπου το διέλυαν για ανταλλακτικά.
Μάλιστα, σε χρόνο προγενέστερο της σύλληψης των δραστών, είχε εντοπιστεί μεγάλο μέρος των κλεμμένων εμπορευμάτων που είχαν διατεθεί στην αγορά.
Από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και γραφεία, βρέθηκαν, 3 αυτοκίνητα, τράκτορας, ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, δυο «εγκέφαλοι» οχημάτων, 2 πιστόλια , 24 σφαίρες, σιδερογροθιά, μαχαίρι κυνηγετικού τύπου, με θήκη, 49.272 ευρώ,
δυο συστήματα δορυφορικού εντοπισμού ( GPS ), 327 τεμάχια καθαριστικών για οχήματα, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και τιμαλφών, έγγραφα, τιμολόγια, μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων, τραπεζικά έγγραφα και σφραγίδες διαφόρων εταιρειών, 127 προϊόντα εταιρείας ηλεκτρονικής τεχνολογίας,
33 κινητά τηλέφωνα, 4 tablet   και 3 φορητοί υπολογιστές, καθώς και 4.649 φιάλες οινοπνευματώδους ποτού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Follow us: