Δυο δράσεις,  με ομάδα στόχο τους γονείς,  για την χρονιά 2018-2019, λειτουργεί το παράρτημα της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» στην Θήβα, το οποίο  επαναλειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 στελεχωμένο με μία κοινωνιολόγο και μία ψυχολόγο.

 «Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον γονεικό μου ρόλο» είναι η πρώτη δράση – σεμινάριο, το οποίο ξεκινά από την βασική αναγνώριση ότι όταν κατανοώ, σέβομαι και ικανοποιώ τις ανάγκες μου ως γονιός, μπορώ να είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και την φροντίδα των αναγκών των παιδιών.

 Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι γονείς να συνδεθούν πιο ¨συνειδητά¨ με τα ¨αποθέματα¨ φροντίδας από την πατρική οικογένεια και να αναγνωρίσουν πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να έχουν πηγές φροντίδας για τον εαυτό τους ώστε να είναι ¨θρεμμένοι¨ να θρέψουν πιο αποτελεσματικά την οικογένεια τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, είναι διάρκειας 9 εβδομαδιαίων 2ώρων συναντήσεων και ξεκινά στις 26 Νοεμβρίου,  ώρα 17.00-19.00 στα γραφεία της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» Αμφίωνος και Ζεγγίνη

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται καθημερινά 09.00-13.00 στο τηλ.22620 81433, μέχρι 16 Νοεμβρίου κι ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 10 μέγιστος 15.

 «ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ» είναι η δεύτερη δράση σεμινάριο, που θα έχει βιωματικό χαρακτήρα ώστε να ενθαρρύνεται η έκφραση προβληματισμών και η ανταλλαγή απόψεων εκ μέρους των γονέων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των γονέων και κηδεμόνων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.

Ενδεικτική θεματολογία, είναι, η αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων, η ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών, η διερεύνηση των αναγκών των γονέων, η οριοθέτηση της συμπεριφοράς και της οικογένειας, η διαχείριση συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια, η διαχείριση απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.), η σεξουαλικότητα στη παιδική ηλικία και ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη της επιθετικότητας και της εξάρτησης.

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Τετάρτη 09:00 – 11:00 ή 17:00 – 19:00 στα γραφεία της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3, η συνολική διάρκεια του είναι 10 συναντήσεις , με ημερομηνία έναρξης στις 28 Νοεμβρίου  και δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται καθημερινά 09.00-13.00 στο τηλ.22620 81433, με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 10, μέγιστος 15.

Follow us: