Σύλληψη 35χρονης που υποσχόταν επιδόματα του ΟΑΕΔ

Δικογραφία σε βάρος 35χρονης, για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ .

Όλα ξεκίνησαν μετά από έκκληση ιδιώτη σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, σύμφωνα με την οποία, διαχειρίστρια προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την προσέγγισε και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την ενημέρωσε ότι δήθεν δικαιούνταν επίδομα μακράς ανεργίας του ΟΑΕΔ ύψους 3.500 ευρώ.

Στην συνέχεια, η 35χρονη με το πρόσχημα της πληρωμής παραβόλου και υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, αποπειράθηκε να της αποσπάσει 350 ευρώ, ζητώντας παράλληλα, να της αποστείλει προσωπικά δεδομένα του συζύγου της.

Από την ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι διαχειρίστρια του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι η 35χρονη και σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή της σε άλλες ομοειδείς-συναφείς πράξεις.

Follow us: