Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, Κλινική Παιδιατρική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, την 5η Υ.ΠΕ. και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Με την Επιστημονική Ευθύνη: της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, υπό τον κ. Γ. Χρούσο, καθηγητή Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας, και το Κ.Υ. Αλιάρτου.

Εμβολιάστηκαν 50 παιδιά των οποίων η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μηδενική, επίσης δόθηκαν 30 νέα βιβλιάρια Υγείας του παιδιού και παράλληλα έγινε Ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων των παιδιών ΡΟΜΑ (καταυλισμοί: Μαρίνου Αντύπα, Αγίου Αθανασίου, Σπηλιά, Μούλκι).

Συμμετείχαν: Μαρία Μαρινάκη – παιδίατρος Γ.Ν. «Ε. Βενιζέλου», Κυριάκος Μαλτέζης –  Γενικός ιατρός Κ.Υ. Αλιάρτου, Ελώνα Σέχου Νοσηλεύτρια – Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια Γ.Ν. Λιβαδειάς, Χριστίνα Τσιούμα – Κοινωνική Λειτουργός & Σοφία Τσεκούρα – Βοηθητικό Προσωπικό από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Ο Δήμαρχος Ντασίωτης Γεώργιος δήλωσε «…πρόκειται για σημαντική συνεργασία με πολύ σπουδαία αποτελέσματα. Θωρακίζουμε το Δήμο μας απέναντι σε ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η σημερινή δράση αφορά τον παιδικό πληθυσμό ΡΟΜΑ που οι συνθήκες στις οποίες ζει τον καθιστά ευάλωτο σε αυτές τις ασθένειες ενισχύοντας τον κίνδυνο επέκτασής τους σε όλο το Δήμο. Αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε».

 

Follow us: