Και άνω των 4,5 δις ευρώ…

Που θα βρεθούν;

Πολύ προσεκτικά έντυσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ως προς την μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και την διανομή των υπερπλεονασμάτων ύψους 3,5 δι. ευρώ που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, στο οποίο ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα αναδρομικά για στρατιωτικούς και καθηγητές και δικαστικούς και ίσως και ένα έκτακτο μέρισμα φέτος, οπότε ο λογαριασμός των εξαγγελιών ξεπερνά τα 4,5 δις ευρώ, αφήνοντας εύλογα ερωτηματικά, από που θα προέλθουν τα χρήματα.. 

Είπε ότι «δεν ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να μοιράσει παροχές αλλά για μοιραστεί ένα όραμα» όμως υποσχέθηκε τις παροχές και πάμε να τις δούμε, για να τις θυμόμαστε.

Μέχρι το τέλος του έτους, καταβολή σε ένστολους και δικαστικούς και πανεπιστημιακούς αναδρομικά 1 δις ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους νομοθέτηση της σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε 2 φάσεις, από 1/1/2019 η πρώτη και από 1/1/2020 η δεύτερη, πλήρης αλλαγή της δομής του φόρου, με περισσότερους για την μεγάλη περιουσία και λιγότερους για την λαϊκή κατοικία.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για έχοντες εισοδήματα από 7.000 και πάνω και μείωση για τους αγρότες.

Μείωση των εισφορών για επικούρηση και εφάπαξ, στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα.

Από 1/1/2019 και σε βάθος 4ετίας , μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 25%.

Από 1/1/2019, υλοποίηση εκτεταμένου προγράμματος ενοικίου 70 έως 200 ευρώ τον μήνα, από το οποίο θα ωφεληθούν 300.000 οικογένειες, με εισοδηματικά κριτήρια.

3.000 προσλήψεις προσωπικού, για το Βοήθεια στο Σπίτι.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής στα δημόσια σχολεία.

Από 1/1/2019 καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για ανενεργές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς.

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη νέων ταυτόχρονα με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Από 1/1/2021, μείωση από το 24% στο 22% του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ και του χαμηλού συντελεστή από το 13% στο 12%.

Για τον κατώτατο μισθό υποσχέθηκε αύξηση από την 1/1/2019, αφού όμως ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους θεσμούς, ενώ για τις συντάξεις υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει μεν ότι η το μέτρο είναι αχρείαστο αλλά θα εκθέσει τις θέσεις της στους θεσμούς.

Συμπερασματικά, τα χρήματα θα βγούν από κάποιες τσέπες για να μπουν σε άλλες και το υπερπλεόνασμα θα στύψει επικίνδυνα τους πάντες!

Follow us: