Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Θηβαίων

Στους 58 οι “ασθενείς” Δήμοι

Σαρώνει ο ιός του Δυτικού Νείλου, καθώς αυξάνονται οι Δήμοι, στους οποίους επιτίθενται τα μολυσμένα κουνούπια με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και το αρμόδιο υπουργείο να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε τουλάχιστον 60 περιοχές Δήμων έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου, με τον αριθμό των κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα στα 189, έναντι 178 που είχαν καταγραφεί μέχρι την περασμένη Πέμπτη και τους νεκρούς από την λοίμωξη του ιού να έχουν φτάσει τους 22.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Αττική οι δήμοι που βρίσκονται στον κλοιό του ιού είναι, οι Δήμοι Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας –Ειδυλλίας, Φυλής, Ηλιουπόλεως, Δημοτική Κοινότητα 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Κοινότητα 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Δήμος Γαλατσίου, Ζωγράφου, Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Γλυφάδας, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας -Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας- Μεθάνων, Περάματος, Πειραιά, Ωρωπού και Μαραθώνα.

Στο κόκκινο βρίσκονται επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας οι Δήμοι Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην Εύβοια ο Δήμος Χαλκιδέων, στην Βοιωτία οι Δήμοι Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Θηβαίων.

Στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης οι Δήμοι, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης , Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας οι Δήμοι, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, στην Πέλλα οι Δήμοι, Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας, στο Κιλκίς ο Δήμος Παιονίας, στην Χαλκιδική οι Δήμοι Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας. Ακόμη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ο Δήμος Κομοτηνής, στον Έβρο οι Δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο Δήμος Ηράκλειας και τέλος από στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Follow us: