Επεισόδια και φωτιές σε κέντρο ανήλικων μεταναστών και ένταση με κρατούμενους στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όταν κρατούμενος άρπαξε πυροσβεστήρα και άρχισε να ρίχνει αφρό στους αστυνομικούς.

Άμεσα επενέβησαν οι υπόλοιποι Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο κτήριο κι επιτόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις, που παρέμειναν στον χώρο για προληπτικούς λόγους.

Ο αλλοδαπός κρατούμενος άρπαξε τον πυροσβεστήρα όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν θα του επιτρεπόταν ο προαυλισμός του.

Επεισόδιο σημειώθηκε και σε δομή φιλοξενίας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με ομάδα προσφύγων, που προκάλεσε φωτιά στον πρώτο όροφο του κέντρου .

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έσβησαν την φωτιά και για το περιστατικό προσήχθησαν 8 αλλοδαποί, οι οποίοι δηλώνουν Σύριοι, αναφέροντας ότι προκάλεσαν την φωτιά διαμαρτυρόμενοι για την ποιότητα του φαγητού που τους παρέχεται.

Τρεις μάλιστα, ανήλικοι, αυτοτραυματιστήκαν με ξυράφια και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑ Β, προκειμένου να τους μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ένταση επικράτησε με κρατούμενους και στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όταν κατά την διάρκεια απελευθέρωσης ενός άρχισαν επεισόδια.

Κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά και δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ έφθασαν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν, καθώς τα πνεύματα ηρέμησαν στην θέα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Follow us: