Στους Αγ. Θεοδώρους από 23 έως 29 Αυγούστου

Που και πότε θα γίνει η κλήρωση

Από 23 μέχρι 29 Αυγούστου θα διαρκέσει και φέτος το παζάρι της Θήβας, που θα διεξαχθεί και φέτος στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων , κατά μήκος του ρέματος Αγ.Ιωάννη , βόρεια της πλατείας των Αγ.Θεοδώρων και ανατολικά της Οπλ.Βόγκλη.

Για την επιλογή των εμπόρων που θα συμμετάσχουν στην Εμποροπανήγυρη και για την θέση την οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος έμπορος θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στις 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 09:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας στο Δημαρχείο και οι ενδιαφερόμενοι έμποροι μπορούν να βρουν την αίτηση για άδεια συμμετοχής και αναλυτικά τον κανονισμό διενέργειας της εμποροπανήγυρης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων http://www.thiva.gr/ (Νέα- Ανακοινώσεις/ Κανονισμός Διενέργειας Εμποροπανήγυρης ΔΚ Θήβας 2018/ 31-7-2018) ή να αναζητήσουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την υπ’ αρ. 255/2018 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων με αρ. ΑΔΑ: 6ΟΩΣΩΡΜ-ΡΛΡ
Η κανονιστική απόφαση για την διεξαγωγή του παζαριού ψηφίστηκε ωστόσο κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Στ. Χαλβατζή να δηλώνει πως πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση για το θέμα και όχι να ψηφίζεται κάθε χρόνο.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για την αύξηση της δαπάνης κατασκευής των παραγκών, ωστόσο το μικρό αυτό ποσοστό της τάξης των 50 ευρώ, οφείλεται στην αλλαγή της κατασκευής προς το καλύτερο, χωρίς ξύλα και καρφιά, προς όφελος των εμπόρων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου.

Στην επιστροφή του παζαριού στο κέντρο της πόλης επιμένουν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Α. Σαμιώτης, καθώς και η συμμετοχή των Θηβαίων εμπόρων είναι ελάχιστη και το έθιμο αυτό ακριβώς επιβάλλει, παρά την άρνηση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για λόγους ασφαλείας.

Τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στο παζάρι είναι :Τεχνητά & αποξηραμένα Άνθη- Φυτά-Βότανα, Ασημικά και Faux Bijou (Φο Μπιζού), Βιβλία , Είδη Αυτοκινήτου, Βιομηχανικά είδη-Εργαλεία -είδη κήπου , Είδη Λαϊκής Τέχνης- κουδούνια, Είδη Δώρων, Είδη Οικιακής Χρήσης –Υαλικά- Είδη Μπάνιου, Καλλυντικά, Λευκά είδη, Εκκλησιαστικά Είδη , Αξεσουάρ Μικρών Ζώων & Ιχθύων, Είδη Ένδυσης–Υπόδησης , Αξεσουάρ Ένδυσης, Παιδικά παιχνίδια, Ηλεκτρονικά, Παραδοσιακά γλυκά – προϊόντα που δεν θα παρασκευάζονται στο χώρο της εμποροπανήγυρης ( χαλβάς και παρασκευασμένοι λουκουμάδες σε συσκευασία μιας χρήσεως).

Follow us: