Εν μέσω κόκκινου συναγερμού

Περιπολίες, πρόληψη πυρκαγιάς και όλα όσα απαιτούνται για την δασοπροστασία συζητήθηκαν, δια ζώσης, στην συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σ. Νικολάου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δασαρχείου Θήβας και τους Θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και Νήσων. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων, στα πλαίσια πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο Δήμος Θηβαίων έχει προχωρήσει σε αποψιλώσεις στους χώρους ευθύνης του, έχει ελέγξει και συντηρήσει τις υδατοδεξαμενές και τους πυροσβεστικούς κρουνούς κι έχει σε ετοιμότητα τα μηχανήματά του και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας.

Ελπίζω και εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό το καλοκαίρι. Ειδικά για το Μοσχοπόδι έχουμε σημαντική συμβολή από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, το Δασαρχείο και το ΚΕΠΒ με συχνές περιπολίες και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά γι’αυτό. Αγαπάμε τα δάση μας και τα προσέχουμε γιατί είναι οι φυσικοί μας πνεύμονες” τόνισε ο κ. Νικολάου, επισημαίνοντας στους δημότες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά πρέπει να καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 ή αν αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις στα δάση και την Αστυνομία στο 100.

Σημειώνεται ότι, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δ.Θ. και της ΠΕ Βοιωτίας, του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας, του Δασαρχείου, της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, συνεδρίασε και συζήτησε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και τις αρμοδιότητες κάθε φορέα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. 

Από την πλευρά του Δασαρχείου οι περιπολίες είναι συχνότατες και μάλιστα, έχουν αποδώσει καρπούς εκτός εποχής, καθώς συνελήφθη λαθρουλοτόμος, παραβάτης για δεύτερη φορά, το φορτίο του κατασχέθηκε και ο ίδιος οδηγήθηκε εκ νέου στον Εισαγγελέα.

Τα καλά νέα όμως, αφορούν τους θηροφύλακες, οι οποίοι ευτυχώς, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της δουλειάς τους με Αισιοδοξία χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση, ηθική και υλική, της Ομοσπονδίας, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, αναπληρώνοντας ακόμη και τον εξοπλισμό, που θα έπρεπε να φροντίζει η πολιτεία!

Follow us: