Μας χορεύουν στο ταψί οι Γερμανοί!

ΟΧΙ” στην δόση – “Ναι” στους αλλοδαπούς

Πάρτε και ισοδύναμα για τιμωρία

Όχι μόνο μας πάγωσαν την δόση, θα φορτωθούμε και όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους κάλεσε η γερμανίδα καγκελάριος στην χώρα της, μας βάζουν και ισοδύναμα και μας δείχνουν τις διαθέσεις τους στην μεταμνημονιακή εποχή!

Και όλα αυτά, γιατί η κυβέρνηση παραστράτησε, λένε οι Γερμανοί, στα συμφωνηθέντα, χάρη του πολιτικού συμφέροντος, εννοώντας την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, όταν υπάρχουν φτωχότερες περιοχές στην χώρα και την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι επιδοτούν με το εισόδημά τους την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στα νησιά γενικότερα.   

Και αυτή η μονόπλευρη απόφαση της κυβέρνησης θα έχει και συνέχεια μέσω της δυσπιστίας για το αν τηρούνται τελικά οι δεσμεύσεις, που σημαίνει μεγαλύτερη αυστηρότητα στους ελέγχους των δανειστών κι επιπλέον οι περικοπές των συντάξεων δύσκολα θα μεταφερθούν για αργότερα.,

Εύκολα λοιπόν διαπιστώνεται πως η Γερμανία συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους της, με συγκεκριμένη στρατηγική και στόχο να επιβάλει τις θέσεις της, πράγμα που απέδειξαν οι χειρισμοί του γερμανού ΥΠΟΙΚ Σόλτς , ο οποίος ενώ θα μπορούσε να ενημερώσει και μέσω του  EuroWorking Group και ,κατά την διάρκεια του  Eurogroup  ότι υπάρχει πρόβλημα με την έγκριση της δόσης, είπε τελικά όχι πολύ αργότερα, καθώς η γερμανική βουλή ,διαπίστωσε ότι υπήρχε μια παρατυπία στις αποφάσεις για τον ΦΠΑ και τα νησιά, άρα η Ελλάδα πρέπει ή να υποχωρήσει ή να βρει ισόποσα αντίμετρα για 28.000.000 ευρώ, με την κυβέρνηση να επιλέγει τελικά την περικοπή από την άμυνα, δηλαδή, ,από αναδιοργάνωση μονάδων, συρρίκνωση ανενεργών στρατοπέδων και περικοπή παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Π. Καμένος..

Να υπενθυμίσουμε πως η μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνονται από την μετανάστευση, είχε συναποφασιστεί από Μέρκελ και Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πράγμα που επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στου FT και αυτό ακριβώς ήταν που έκανε τους τους γερμανούς βουλευτές να σταματήσουν την διαδικασία έγκρισης της δόσης, στέλνοντας μήνυμα και στους δυο, στον Τσίπρα να σταματήσει να αγνοεί αποφάσεις και στην Μέρκελ ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει.

Παρόλα αυτά, η Μέρκελ βγήκε πολλαπλά κερδισμένη! Πίεσε και πήρε την λιγότερο «επώδυνη» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πέτυχε την διμερή συμφωνία για επιστροφή των αλλοδαπών στην χώρα εισόδου από Ελλάδα και Ισπανία, πέτυχε και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ..

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά, γιατί έτσι επεδίωκε η Γερμανία, είναι το ότι στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου αποφασίστηκε , η δημιουργία μιας μικρότερης Σεγκεν, πράγμα που οι Γερμανοί σιγοψιθύριζαν από το 2017 , τότε που ήθελαν το ελληνικό χρέος να πάει πακέτο με όλα τα άλλα θέματα, όπως ακριβώς έγινε, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να ενημερώνει μόλις προχθές

τους δημοσιογράφους ότι η απόφαση ήταν αυτή που σχεδίαζε το Βερολίνο εξ αρχής, ότι όλα έγιναν προσεκτικά και προσχεδιασμένα και ότι η χώρα του δεν έδωσε τίποτα παραπάνω από αυτό που σχεδίαζε!

Και πάμε στα χειρότερα, αυτά της αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών, η συμφωνία για τις οποίες έρχεται πριν εκπνεύσει ο Ιούλιος, με την Αυστρία και την Ιταλία να παραμένουν αρνητικές και Αλβανία και Σκόπια να αρνούνται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφος της.

Κοτζιάς και Βίτσας ,διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και κατά την Deutsche Welle ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία θα κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Follow us: