Είχε διατελέσει και αρχηγός σπείρας

Κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας τσάκωσαν τον 17χρονο ΡΟΜΑ, που αναζητούσαν, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών αυτή την φορά, καθώς είναι ο ίδιος που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα , ενώ πρόσφατα είχε συλληφθεί ως ο αρχηγός της σπείρας , που λήστευαν κι έκλεβαν διερχόμενους οδηγούς στην αερογέφυρα του Πυρίου, κοντά στον καταυλισμό .

Ο λόγος για την πενταμελή σπείρα, που εξαρθρώθηκε στις 23 Μαϊου , μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό.

Προφανώς είχε διαφύγει από το ίδρυμα Ανηλίκων ή είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη των σωφρονιστικών διατάξεων!

Ο 17χρονος, αυτή την φορά, δρούσε είτε μόνος του, είτε σε κάποιες περιπτώσεις από κοινού με άλλους συνεργούς του, ενέχεται σε πέντε τουλάχιστον κλοπές , κυρίως από οδηγούς ή επιβάτες προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων στο Πυρί και σε σημεία που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό.
Οι κλοπές έγιναν από 27 Μαϊου μέχρι και προχθές 8 Ιουλίου, με λεία μικρά χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, και άλλα προσωπικά αντικείμενα .
Στην κατοχή του βρέθηκαν χρήματα προερχόμενα από τις κλοπές, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται και η μητέρα του, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του.

Follow us: