Πάνω στον Ελικώνα, οι μούσες έχουν υφάνει τον ιστό του μύθου και της σοφίας. Από το πανέμορφο βουνό των μουσών και της επιστήμης εμπνεύστηκε η συντοπίτισσα μας φιλόλογος Κατερίνα Μπουραντά. Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το μυστικό της Μαρίνας».

Ένα μυθιστόρημα που αρχίζει την εποχή του 40’ και καταλήγει στο σήμερα, αφού η υπόθεση ξετυλίγεται σε τρείς γενιές. Οι ήρωες της συγγραφέως κινούνται ανάλογα με την εποχή που έζησαν και στο χώρο που βίωσαν μια ζωή, δύσκολη αλλά και ευχάριστη με εμπόδιο ένα σκοτεινό μυστικό.

Η κεντρική ηρωίδα της συγγραφέως, η Μαρίνα, μια κοπέλα από την επαρχία, μεγάλωσε και έζησε με αξίες και ιδανικά που την ακολούθησαν μέχρι το τέλος.
Παρόλο που ξεκίνησα με τον Ελικώνα, το βιβλίο, αναφέρεται σε κάποιον άλλο τόπο της χώρας μας που η συγγραφέας κάνει περιγραφές από τη δράση, το βιοπορισμό, τις χαρές και τις λύπες του κόσμου, της υπαίθρου. Επίσης μιλάει για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων, για τους εφηβικούς έρωτες, αλλά και για τα πάθη των χτυπημένων από τη μοίρα.

Το μυστικό της Μαρίνας είναι ένα βιβλίο με μια θάλασσα συναισθημάτων, με μια καρδιά με ένα νου, που έχει έρωτα, πάθος και τέλος φέρνει τη λύτρωση και τη γαλήνη.

Η καθαρή γραφή της συγγραφέως κερδίζει το συναισθηματικό κόσμο του αναγνώστη που ευχάριστα και ωφέλιμα θα σκύψει με πολύ ενδιαφέρον στις σελίδες του βιβλίου και θα τις διαβάσει με ξεχωριστή διάθεση. Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι παρήγορο να γράφονται τέτοια βιβλία. Είναι τιμή για την περιοχή μας να έχει ανθρώπους ταξιδευτές στο καράβι της γραφής, διότι έτσι ενισχύεται ο τοπικός πολιτισμός μας και όχι μόνο.
Η Κατερίνα Μπουραντά είναι μια προσωπικότητα που σε σκλαβώνει με την ευγένεια του χαρακτήρα της και την απλότητα της.

Καλή συνέχεια και στο επόμενο,

Ντίνα Μήτσου

Follow us: