Για την επικινδυνότητα των στυλό με πράσινο λέιζερ

Την προσοχή στους ανήλικους και γονείς, για την επικινδυνότητα των στυλό με πράσινο λέιζερ που διατίθενται στην αγορά από την Κίνα με ανεπαρκή και ελλιπή πιστοποίηση και τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν να αυτοτραυματιστούν ή να τραυματίσουν άλλους, εφιστά η Εισαγγελία Θηβών, μετά το ατύχημα που συνέβη πρόσφατα. 

Δεν υπάρχει κεντρικός ελεγκτικός μηχανισμός πιστοποίησης της ενέργειας που εκπέμπει η κάθε συσκευή και η διάθεσή τους γίνεται εύκολα ακόμη και από το διαδίκτυο. Το πρόβλημα δημιουργείται από το χρώμα του λέιζερ γιατί το πράσινο και το μπλε χρώμα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από τα αντίστοιχα παιχνίδια που εκπέμπουν κόκκινη ή πορτοκαλί δεσμίδα λόγω της εξαιρετικά ισχυρής συχνότητάς τους. Αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σας ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού” επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως “για την αποφυγή τέτοιων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, θα πρέπει γονείς, εκπαιδευτικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και όσους άλλους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, να μην αγοράζουν τέτοιους δείκτες λέιζερ στα παιδιά, διότι δεν είναι παιχνίδια”.

Με την ίδια ανακοίνωση δε, παρακαλείται και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, να ενημερώσει άμεσα τους Διευθυντές των Αστυνομικών Τμημάτων , προκειμένου να γίνει έλεγχος στην αγορά σχετικά με την διάθεση αυτών των συσκευών και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας με άμεση ενημέρωση της Εισαγγελίας Θηβών.

Follow us: