Με Έλληνες αρχηγούς..

Αδιάσειστα ντοκουμέντα στα χέρια των αδιάφθορων..

Για πάνω από 4 μήνες παρακολουθούσαν οι Αστυνομικοί την σπείρα, που αποτελούνταν από δικηγόρους και δημόσιους υπαλλήλους,  καταγράφοντας κάθε τους κίνηση και μάλιστα τους έβλεπαν να συνοδεύουν τους λαθρομετανάστες ξημερώματα στα λεωφορεία, προκειμένου να ταξιδέψουν νύχτα και νωρίς το πρωί να βρίσκονται στις περιφέρειες που είχαν τους συνεργούς τους , για να καταθέσουν τους  φακέλους με τα πλαστά δικαιολογητικά, ώστε αμέσως μετά οι δικηγόροι να πάρουν από τους αλλοδαπούς τα χρήματα που έφταναν τα 1.500 ευρώ. 

Αρχηγοί του κυκλώματος φέρονται να είναι δυο Έλληνες από την Αθήνα, ηλικίας 60 και 47 ετών, οι οποίοι δήλωναν άνεργο, όμως παραδέχτηκαν τα πάντα, αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς είχαν στήσει το κύκλωμα. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πλαστογράφος που είχε καταφέρει να δημιουργεί οποιοδήποτε χρειάζονταν οι αλλοδαποί για το φάκελό τους, με τα αντίγραφα να είναι τόσο προσεκτικά, που ήταν δύσκολο να εντοπιστούν.

Το δυσκολότερο σημείο για τους λαθρομετανάστες ήταν να να βεβαιώνουν ότι ζούσαν στην Ελλάδα για τουλάχιστον 7 χρόνια και γι΄αυτό ο πλαστογράφος τους εφοδίαζε με ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις, που αποδείκνυαν με παλιές ημερομηνίες την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατασκεύαζε πλαστές αποδείξεις λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και πλαστές αποδείξεις αγοράς ηλεκτρικών συσκευών από γνωστά εμπορικά καταστήματα, με ημερομηνίες που βόλευαν ακριβώς!

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται και μια υπάλληλος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας , που έκλεβε λευκά χαρτιά με το λογότυπο του νοσοκομείου, έβαζε στο τέλος της σελίδας την επίσημη σφραγίδα, αφήνοντας κενή την υπόλοιπη, ώστε να την συμπληρώσουν τα μέλη του κυκλώματος και να δίνουν πλαστή βεβαίωση επίσκεψης στο νοσοκομείο με παρελθοντική ημερομηνία. 

Σύμφωνα με τους αδιάφθορους, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια και μάλιστα,υπάρχουν τηλεφωνικά ακούσματα που δείχνουν ότι τα μέλη του έψαχναν να επεκταθούν και σε άλλες πόλης της Ελλάδας, καθώς είχαν μπει στην διαδικασία να βρουν σε περιφέρειες στην Άρτα και την Πρέβεζα συνεργούς, ώστε να επεκτείνουν την παράνομη δράση τους. 

Follow us: