Μπακογιάννης: “Η Στερεά δεν ζητά ρουσφέτι, κάνουμε προτάσεις, ζητώντας μόνο διάλογο, για να δημιουργήσουμε ένα φρένο στην ερήμωση, την φτώχεια και την μετανάστευση των νέων”

Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε ο Μπακογιάννης από τον Γαβρόγλου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε πως η περιοχή έχει αδικηθεί αναφορικά με τον σχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζήτησε διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από όλους τους φορείς.

«Η Στερεά Ελλάδα δεν ζητά ρουσφέτι, της λογικής «δώσε και σε μένα μπάρμπα». Είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο. Το ζητάμε για να δημιουργήσουμε ένα φρένο στην ερήμωση, την φτώχεια και την μετανάστευση των νέων. Κάνουμε προτάσεις, ζητώντας μόνο διάλογο. Όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να καταλάβουν επιτέλους την αναγκαιότητα του πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, αλλά εμείς επιμένουμε. Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Γιατί λειτουργούμε με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου κατά την διάρκεια συζήτησης στα Ψαχνά της πρότασης του ΕΚΠΑ για συνένωση των Τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Ο υπουργός Παιδείας έφτασε στο ΤΕΙ Ψαχνών συνοδευόμενος από τις Πρυτανικές Αρχές του Καποδιστριακού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς, όπου τον περίμεναν, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς κι εκπρόσωποι κομμάτων, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε “ελλιπή” την πρόταση Πανούση, αναφερόμενος στα οφέλη της πρότασης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Follow us: