Σε προτεραιότητα η εξυγίανση των Οινοφύτων

Τι είπε ο απερχόμενος Γ.Γ Βιομηχανίας

Σύστημα γρήγορης αδειοδότησης για τις στρατηγικές βιομηχανικές επενδύσεις και λύση στο χωροταξικό με τακτοποίηση και επέκταση άτυπων και θεσμοθετημένων βιομηχανικών συγκεντρώσεων όπως είναι εκείνες στα Οινόφυτα, τον Ασπρόπυργο και το Καλοχώρι προωθεί η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, σύμφωνα με τον απερχόμενο Γ.Γ, Σ. Ζαφείρη, με στόχο να μειωθεί σε λιγότερο από ένα έτος ο χρόνος που απαιτείται για την αδειοδότηση μιας μεγάλης βιομηχανικής επένδυσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οι αιτήσεις για τις στρατηγικές βιομηχανικές επενδύσεις θα υποβάλλονται στην γραμματεία η οποία θα έρχεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου και θα αναλαμβάνει την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών.

Για τα θέματα της χωροθέτησης, έχει εκπονηθεί μελέτη σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα υπάρχουν 415 θεσμοθετημένες περιοχές με βιομηχανικές χρήσεις συνολικής έκτασης 238.390 στρεμμάτων και 181 άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις συνολικής έκτασης 298.924 στρεμμάτων και με βάση τα ευρήματα της μελέτης, σχεδιάζεται η θεσμοθέτηση βιομηχανικών χρήσεων σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση, με προτεραιότητα την εξυγίανση των περιοχών Οινοφύτων της Βοιωτίας, του Ασπροπύργου της Δυτικής Αττικήςκαι του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Για τα Οινόφυτα, είπε, έχει υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο Τανάγρας και τους επιχειρηματικούς φορείς και προωθείται επενδυτικό σχέδιο ύψους άνω των 200.000.000 εκατ. με επιδότηση από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία υποδομών.

Στην περιοχή, που είναι εκτός σχεδίου, παράγεται το 35 % του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας ενώ στόχος της παρέμβασης είναι να επεκταθεί η διαθέσιμη γη κατά 11.000 στρέμματα επιπλέον Οδού.

Follow us: