Οι σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα

Μήνυμα προς Βερολίνο και προσωπικά στην Μέρκελ , για το μεταναστευτικό έστειλε η ιταλική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι , μέσω της δημόσιας τηλεόρασης Rai 

«Η εποχή κατά την οποία το Βερολίνο και το Παρίσι αποφάσιζαν τα πάντα, έχει τελειώσει. Αυτό αφορά τους μετανάστες, τον τουρισμό αλλά και την αλιεία», δήλωσε, ζητώντας ουσιαστικές αποφάσεις από την έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Κυριακής για το προσφυγικό.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί πως η ιταλική κυβέρνηση θα ασκήσει ακόμη και βέτο!

Η νέα Ιταλική κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες μια σαφή αλλαγή πορείας. Με δυο κύρια σημεία: την πραγματική τροποποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η  Ιταλία δεν αποδέχεται το γεγονός ότι Γερμανία και Γαλλία έχουν ήδη καθορίσει το προσχέδιο της συνόδου, που σημαίνει ότι καλά θα κάνουν να ξεχάσουν ότι μπορούν να στέλνουν πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, το 70,1% των Iταλών εγκρίνει την πολιτική της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό…

Η στάση αυτή των Ιταλών αφορά άμεσα και την Ελλάδα, καθώς στην Ειδική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για την Πολιτική Ασύλου την Κυριακή, πρέπει να εγκριθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι κινούνται μεταξύ των κρατών της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο της τελικής δήλωσης που έχει στην διάθεσή της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να υποχρεωθούν να παραμείνουν στην χώρα της ΕΕ στην οποία υποβάλλουν την αίτησή τους, αφού σύμφωνα με το προσχέδιο στην μίνι σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σειρά μέτρων για την πρόληψη της διακίνησης των αιτούντων άσυλο μεταξύ των χωρών μελών ..

«Δεν υπάρχει δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του κράτους μέλους στο οποίο ζητείται άσυλο» αναφέρεται στο σχέδιο, με τους Γερμανούς να θέλουν όσους ήδη έχουν αιτηθεί και λάβει άσυλο έχουν φτάσει στην Γερμανία να επιστραφούν στην χώρα εισόδου στην Ε.Ε., σε Ελλάδα και Ιταλία δηλαδή, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Έτσι, μετά την άρνηση της Ιταλίας, είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα θα πιεστεί να καθαρίσει τα γερμανικά “άπλυτα”, καθώς η “αλληλέγγυα” κυβέρνηση υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση πως το συγκεκριμένο θέμα ήταν προτεραιότητα από την αρχή στο πρόγραμμα της και ήδη χθες αποφάσισε πρόσφυγες και μετανάστες να εγγραφούν στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, για εξεύρεση εργασίας, στενεύοντας τα περιθώρια από τους Έλληνες πολίτες, από τις τσέπες των οποίων απομυζά την φορολογία, για την εκάστοτε αλλοδαπή πολιτική της.

Follow us: