Ελεύθεροι οι 7 πρώτοι του κυκλώματος, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα

Ελεύθεροι, πλήν όμως με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφέθηκαν οι πρώτοι 7 από τους 15 μέχρι στιγμής συλληφθέντες του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες Δευτέρα 18 Ιουνίου ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σήμερα Τρίτη απολογούνται άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 5 που αντιμετωπίζουν και τις σοβαρότερες κατηγορίες, θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη 20 Ιουνίου..

Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των μέτρων, που πήρε η Περιφέρεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο σύστημα ελέγχου των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τα τέλη του 2017, όταν και το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, οπότε και άρχισαν οι πρώτες κινήσεις συναγερμού.

Τότε, ερευνήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι καταγγελίες, ακόμη και ανώνυμες, είτε με προκαταρκτική εξέταση, είτε με ΕΔΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, άλλαξε ο τρόπος επιλογής των επιτηρητών των εξετάσεων, οι οποίοι ορίζονται πλέον, με κλήρωση που πραγματοποιείται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, μία ώρα πριν από την διεξαγωγή των εξετάσεων και καθιερώθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας για να μην έρχεται σε επαφή ο πολίτης με τον υπάλληλο.

«Τα αποτελέσματα έπειτα από την εφαρμογή αυτών των μέτρων ήταν θεαματικά και είχαν ως αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των επιτηδείων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού δεν έβρισκαν πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουν τις παράνομες δραστηριότητές τους” τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας: «Το πανηγύρι σχόλασε, αποδείξαμε ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, θα πρέπει να αλλάξουν Περιφέρεια, γιατί σε αυτήν εδώ, την Περιφέρεια, κάθε λεπτό, κάθε μέρα που περνάει είναι μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας. Δίνουμε τη μάχη όχι στα λόγια, αλλά με μεθοδικότητα και αποφάσεις που δεν στέκονται στους τύπους ,αλλά είναι ουσιαστικές. Έχω ξαναπεί ότι βαλθήκαμε να αναποδογυρίσουμε τα πάντα για να φέρουμε αποτέλεσμα. Ξηλώνουμε ότι σάπιο συναντάμε μπροστά μας για να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Follow us: