ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

0
1760

 

Για ενότητα και μαζική αγωνιστική δράση. 

Η κυβέρνηση καθημερινά με τις εξαγγελίες της προσπαθεί να πείσει ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα προσθέτει στον Ελληνικό Λαό ένα νέο Μνημόνιο έως το 2022.


Το Πολυνομοσχέδιο – Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής που θα θέσει προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 14 ΙΟΥΝΙΟΥ είναι η συνέχιση της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, της δυσβάστακτης φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων και νέας μεγάλης μείωσης των συντάξεων .
Τα μέτρα που περιέχει το νομοσχέδιο είναι αποκαλυπτικά.
Η αυστηρή λιτότητα όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί ακόμα περισσότερο έως το 2022.
Η μείωση του αφορολογήτου νομοθετείται κανονικά και θα εφαρμοστεί από το 2020 .
Στο Συνταξιοδοτικό, το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που οδηγεί αυτομάτως σε μεγάλες περικοπές των κυρίων συντάξεων από το 2019 .


Στα εργασιακά τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο για το κατώτατο μισθό, για τις ΣΣΕ, για την λειτουργία του ΟΜΕΔ, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για την αυστηροποίηση εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, για την κατάργηση των εργολάβων κλπ.


Οι πολιτικές που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν πείθει πλέον τους εργαζόμενους για την βελτίωση της θέση τους, απλά είναι ανάκαμψη για τους λίγους, είναι ανάκαμψη για το κεφάλαιο για την εργοδοσία, για τις πολυεθνικές.
Ο μοναδικός δρόμος για την απαλλαγή αυτών των πολιτικών είναι η ενότητα και μαζική αγωνιστική δράση. 


Το Ε.Κ.Θήβας καλεί τα σωματεία της δύναμής του να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Follow us: