Και ανοιχτή ημέρα για το 4ο διακρατικό εργαστήριο στο Rozogi της Πολωνίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus +, στο 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου με  την “Κοκκινοσκουφίτσα” και την ανοιχτή ημέρα για το 4ο διακρατικό εργαστήριο στο Rozogi της Πολωνίας

Την θεατρική παράσταση “Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ”, βασισμένη στο ομώνυμο κλασσικό παραμύθι παρουσίασαν οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, ολοκληρώνοντας με αυτή την δράση την συμμετοχή του σχολείου στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+,  που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία της Κροατίας, Πολωνίας και Σλοβενίας .

Την θεατρική παράσταση ετοίμασαν οι μαθητές μέσα από τις λέσχες των εικαστικών, της μουσικής -χορού και του θεάτρου και μάλιστα, η λέσχη των εικαστικών επιμελήθηκε τα σκηνικά, που οι μαθητές είχαν την πρωτότυπη ιδέα να μην είναι σταθερά αλλά κινούμενα από τους ίδιους.

Στην λέσχη της μουσικής -χορού τα παιδιά έμαθαν να τραγουδούν στα αγγλικά τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης καθώς επίσης μεταγλώττισαν κάποιους από τους στίχους τους, επένδυσαν τα ίδια μουσικά την παράσταση και πρόσθεσαν στίχους σε μελωδία. 

Στην λέσχη του θεάτρου, οι μαθητές μετέφρασαν το παραμύθι στα αγγλικά, το δραματοποίησαν και διένειμαν ρόλους και στο τέλος, όλες οι λέσχες συνεργάστηκαν συνθέτοντας τα έργα τους κι έφτιαξαν  την Κοκκινοσκουφίτσα που την παρουσίασαν σε μια όμορφη εκδήλωση στην σχολική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία,  ανοίγοντας τις πόρτες του σχολείου.

Τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όσους  στάθηκαν αρωγοί, αγκάλιασαν το πρόγραμμα και μοιράστηκαν με τους εταίρους φίλους την χαρά της επικοινωνίας, της φιλίας, της συνεργασίας, της δημιουργίας συγχαίρει θερμά η συντονίστρια του προγράμματος Μ. Θεοδωρίδου.

Follow us: