Έσπασαν, έδιωξαν τους εργαζόμενους και απέκλεισαν την είσοδο της δομής..

Μόνο “ειρηνική” δεν ήταν η κατάληψη στο χοτ σποτ της Θήβας, που έγινε την Παρασκευή, καθώς οι “πρόσφυγες” δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και στην δομή και στους εκεί φιλοξενούμενους..

Είχαν προειδοποιήσει, γράφτηκε, για την δημιουργία συνθηκών διαβίωσης που θα καλύπτουν έστω στοιχειωδώς τις πραγματικές ανάγκες τους και γι΄ αυτό τον λόγο προχώρησαν στην κατάληψη..

Το κέντρο χαρακτηρίστηκε “πρότυπο”, όμως οι ένοικοι δεν είναι πλέον πρόσφυγες, καθώς έχουν εμπλουτιστεί με πολλών ειδών εθνικότητες μεταναστών και αρχίζει να γίνεται υπεράριθμο, ενώ οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αποχωρήσει..

Το πρωϊ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, που κατάσχεσε ναρκωτικά και αμέσως μετά άρχισαν τα πανηγύρια..

Οι αλλοδαποί άρχισαν να τα σπάνε, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και στην συνέχεια τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στην είσοδο του κέντρου, απαγορεύοντας οποιαδήποτε πρόσβαση, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους εργαζόμενους της ΑΡΣΙΣ, που ασχολείται με τους ανήλικους και είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των παιδιών και των ιδίων..

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου ενημερώθηκαν άμεσα για τα συμβάντα στο κέντρο, έψαχναν για λύσεις, είπαν,οι οποίες λύσεις όμως επί του παρόντος ή αναμένονται ή δεν έχουν βρεθεί, καθώς οι ένοικοι έχουν ενημερωθεί ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα που συντονίζει η Ύπατη Αρμοστεία, δεν προβλέπει νέες θέσεις ακόμη, η νυχτερινή φύλαξη έχει καταργηθείοι Γιατροί του Κόσμου αποχώρησαν και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται από μια νοσηλεύτρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, για πρόσφυγες και μετανάστες, που έρχονται από τα νησιά!

Follow us: