Απελάσεις στην Ιταλία – “Μολών Λαβέ” στην Γαλλία

Χιλιάδες ελληνοποιήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση” καταγγέλλει ο Μαριάς..

Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης διαμαρτύρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες του χοτ σποτ Οινοφύτων, οι οποίοι έκλεισαν τον δρόμο στα Οινόφυτα, μπροστά στο Κέντρο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως όσων μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς τη βιομηχανική περιοχή.

Η αντιρατσιστική Κίνηση ΚΕΕΡΦΑ υποστηρίζει πως «Το πλέον σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν, είναι οι κίνδυνοι για την υγεία και την ζωή των παιδιών και των εγκύων από την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης” και ότι σε επιτόπια εξέταση από ιατρό, διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη να μεταφερθούν για εξετάσεις δεκάδες παιδιά και άρρωστοι με χρόνιες παθήσεις, με ψυχολογικά προβλήματα,ότι τα παιδιά δεν πάνε σε κανενός είδους σχολείο, ότι η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου είναι ευθύνη των ίδιων χωρίς να τους παρέχονται τα μέσα για καθαρισμό και για απολύμανση, ότι το «αναπλασμένο» εργοστάσιο δίπλα στην εθνική οδό είναι απολύτως ακατάλληλο για διαμονή, ότι υπάρχει έντονη οσμή βόθρου που έρχεται από το υπόγειο, ότι στην αυλή του χώρου διαμονής σκότωσαν φίδι σε χώρο που παίζανε παιδιά,ότι σε δωμάτιο τριών τετραγωνικών μέτρων ζει οκταμελής οικογένεια, ότι τα δωμάτια είναι αποπνικτικά και δεν αερίζονται, ενώ στον ίδιο χώρο τις περισσότερες φορές είναι αναγκασμένοι να μαγειρεύουν, ότι οι κοινοί χώροι, πάγκοι και βρύσες, για μαγείρεμα και πλύσιμο πιάτων είναι παντελώς απαράδεκτοι και γι΄ αυτόυς τους λόγους “ζητείται η παρέμβαση των υπουργείων Μετανάστευσης, Υγείας και Παιδείας, καθώς και των Δήμων, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με προτεινόμενη λύση τη μεταφορά τους «σε σπίτια, ξενοδοχεία ή άλλες δομές στην Αθήνα και άμεση μεταφορά των παιδιών για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία».

Στο χοτ σποτ της Θήβας, όπου διαμένουν διάφορες εθνικότητες, που ολοένα και αυξάνονται, τα περιστατικά βίας με τραυματισμούς είναι συνεχόμενα, με την ΕΛ.ΑΣ να σπεύδει καθ΄όλη την διάρκεια του 24ωρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους ΡΟΜΑ, οι Γιατροί του Κόσμου αποχώρησαν, επομένως, είναι θέμα χρόνου να ζήσουμε νέες καταστάσεις..

Την ίδια ώρα, οι ΜΚΟ αλωνίζουν ανενόχλητες , γεμίζοντας παράνομες δομές για μετανάστες την Λέσβο, οι “κάτοικοι” των οποίων σύντομα θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα..

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο του νησιού Γ. Κατζανό «όπου θέλει ο κάθε ένας στήνει σκηνές και βάζει μέσα ανθρώπους. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον κοινωνική συνοχή στο νησί».

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, με την υπόλοιπη Ευρώπη να είναι έτοιμη να εκραγεί και το περιεχόμενο να μετακυλήσει στην χώρα μας , που είναι πρώτης υποδοχής..

Στην Γαλλία οι Αστυνομικοί υποδέχονται τους παράνομους μετανάστες με «Μολών Λαβέ» στην στολή τους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των “προοδευτικών” και ο υπουργός εσωτερικών διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό, με τα γαλλικά μέσα να σημειώνουν πως για αρχή προβλέπεται απλή επίπληξη προς το μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Η βόμβα για την Ευρώπη έσκασε όμως κατά Ιταλία πλευρά, κόβοντας τα γόνατα στις Βρυξέλες..

Η νέα σύνθεση της Ιταλική Κυβέρνησης έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά, οπότε τα σχέδια των ελίτ για την διάλυση των εθνών-κρατών οδηγούνται στο περιθώριο..

Η νέα κυβέρνηση έχει πλέον σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, έχει μαζί της τον ιταλικό λαό και δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις.

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε και μεταξύ των στόχων συμπεριλαμβάνονται και οι ομαδικές απελάσεις για όσους δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στηνχώρα, καθώς εκτιμούν στην Ιταλία διαμένουν παράνομα περίπου 500.000 άνθρωποι που δεν δικαιούνται άσυλο και η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία κέντρων προσωρινής διαμονής έως την απέλαση.

Επιστροφή στην Ελλάδα όμως, όπου ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς, προχώρησε σε μία απίστευτη καταγγελία …

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία, κοντά στις 850.000, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις” τόνισε, προτείνοντας να διαφυλαχθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια.

« Δεν υπάρχει διαφάνεια στο ποιοι παίρνουν κάθε φορά ελληνικό διαβατήριο, δηλαδή ελληνική υπηκοότητα,γι΄ αυτό και πρέπει το ζήτημα να τεθεί υπό τον έλεγχο μιας επιτροπής της Βουλής για να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία όταν συμβούν θα είναι πολύ αργά» υπογράμμισε ο κ. Μαριάς, ο οποίος μάλιστα, έλαβε και απάντηση από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τίμερμανς : «Είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα. Περίπλοκο διότι και η απόφαση σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές και ποιος λαμβάνει την εθνική ιθαγένεια ως γνωρίζετε είναι εθνική αρμοδιότητα. Έχουμε ευρωπαϊκά πρότυπα βεβαίως, βρισκόμαστε και μέσα σε μια συζήτηση γι΄ αυτό το λεγόμενο passport skim στη Μάλτα. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις όταν δηλαδή δώσετε ιθαγένεια σε κάποιον πρέπει να έχει κάποια προφανή διασύνδεση με την συγκεκριμένη χώρα, αυτό απαιτείται. Τώρα απλά μαζική χορήγηση ιθαγένειας φαίνεται όντως να αντιβαίνει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διατυπώνω πολύ προσεκτικά ωστόσο, το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες, υπό ορισμένους όρους, είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών-μελών. Έχουν όμως την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το γεγονός ότι χορηγούν το δικαίωμα αυτό λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα άλλων χωρών μελών, των άλλων χωρών μελών. Αυτά είναι τα στάνταρ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και φοβούμαι ότι δεν μπορώ να απαντήσω ευρύτερα”.

Follow us: