Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχτηκε το βιβλιόφιλο κοινό την παρουσίαση της ανθολογίας ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, σε ανθολόγηση, πρόλογο και επιμέλεια της «δικής μας» Καρίνας Βέρδη, η οποία ζει μεταξύ Αθήνας και Άσπρων Σπιτιών Βοιωτίας, την προηγούμενη Δευτέρα στο Polis Art Café, παρουσία της διευθύντριας κ. Κατσιλιέρη, του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος παιδικής προστασίας και κόσμου του εικαστικού και λογοτεχνικού περιβάλλοντος.

Δώδεκα συγγραφείς ένωσαν τις λογοτεχνικές τους δυνάμεις, ενώ περιλαμβάνονται υδατογραφίες παιδιών που φιλοξενεί το Ίδρυμα σε μια πρωτοβουλία της Καρίνας Βέρδη.

«Είχα επισκεφτεί το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, για μιαν εθελοντική παρουσίαση του παραμυθιού μου «θα βρεθεί τρόπος», στα πλαίσια ενός project. Όταν αποχαιρετήσαμε τα παιδιά με τις δασκάλες τους, μας χάρισαν ένα ημερολόγιο με τις ζωγραφιές τους για να μας ευχαριστήσουν…τότε σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε να συνδεθούν με την πρώτη μου ανθολογία, το πνευματικό μου παιδί» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια στον πρόλογό της.

Άλλη ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου είναι ότι κάθε συγγραφέας καλείται να μας περιγράψει τη σχέση του με τη θάλασσα, μέσα από ένα άλλο κείμενο, μουσικό έργο ή ταινία, έτσι ώστε η δράση του βιβλίου να συνεχίζει το ταξίδι της μέσα σε άλλες παραπομπές.

Αποσπάσματα των διηγημάτων διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Σιδεράκης και Γιάννης Λεβέντης, όπως και οι συμμετέχοντες συγγραφείς.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε αριθμημένα αντίτυπα με την υπογραφή της ανθολόγου και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει τις προσωπικές της ποιητικές συλλογές, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΥΣΣΙΝΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ  στην περιοχή της Βοιωτίας, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Follow us: