Για να διατηρήσουμε τα .. κεκτημένα..

Προσοχή στις ημερομηνίες ..

Τρεις διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις καλούνται να υποβάλλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσα στο καλοκαίρι  και καλά θα κάνουν, να σημειώσουν σειρά προθεσμιών, που αν χαθούν θα κοστίσουν, καθώς διακυβεύεται και το επίδομα τέκνων αλλά και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. ..

Δηλαδή, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες καλούνται κατά σειρά να υποβάλλουν, αρχικά την φορολογική δήλωση, μετά το καινούργιο έντυπο Α21 για το επίδομα και στην συνέχεια νέα αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης, αφού επι του παρόντος υπάρχει περιορισμένη ανταπόκριση από τους φορολογούμενους, καθώς έχουν υποβληθεί μόλις 846.492 σε σύνολο περίπου 6.300.000, που σημαίνει πως έχουν ανταποκριθεί μόλις οι 13 στους 100.

Οι γονείς πρέπει να σπεύσουν,  να υποβάλλουν το ταχύτερο την φορολογική τους δήλωση,  προκειμένου να εισπράξουν και αυτοί τη δεύτερη δόση του επιδόματος τέκνων η οποία προγραμματίζεται να καταβληθεί στο διάστημα από 25-27 Ιουνίου. Η αρμοδιότητα για την χορήγηση του επιδόματος τέκνων πέρασε στον ΟΠΕΚΑ ο οποίος είναι ο διάδοχος του ΟΓΑ και αποφασίστηκε ότι φέτος θα υπάρξει ξεχωριστή πλατφόρμα για την υποβολή των εντύπων Α21.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πλατφόρμα θα ανοίξει φέτος στις 25 Μαΐου και οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις, αφού προηγούμενα έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση μέχρι 20 Ιουνίου, προκειμένου να εισπράξουν κανονικά τη 2η δόση, γιατί αν δεν προλάβουν, τότε το νέο χρονικό περιθώριο θα είναι 20η Ιουλίου και όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση μέχρι τότε θα μπορούν να εισπράξουν την 3η δόση του επιδόματος τέκνων η οποία θα καταβληθεί στο χρονικό διάστημα από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου.

Η ΗΔΙΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση για να προειδοποιήσει τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, ότι δεν αρκούν οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για να διατηρήσουν τις φθηνές χρεώσεις και πέραν της 1ης Αυγούστου και μέχρι τότε, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν κάνει νέες αιτήσεις προκειμένου να κριθεί αν δικαιούνται ή όχι το φθηνό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος με βάση το περιεχόμενο των φορολογικών δηλώσεων του 2018.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι «κινητή», δηλαδή, έχει οριστεί ότι οι νέες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν, μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσα σε έναν μήνα από την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αν η προθεσμία παραταθεί για τις 15 Ιουλίου, τότε προφανώς θα παραταθεί και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Follow us: