Ας μην σμικραίνουμε την Ελλάδα στα όρια μιας παράταξης»

Την συμφωνία για την συντήρηση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Μουσείων Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες και την Παλαιά Βίνιανη υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ν.,Βούτσης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ., Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για τα 74 χρόνια από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες.

Με την συγκεκριμένη συμφωνία επισημοποιήθηκε η σύμπραξη της Βουλής και της Περιφέρειας για την συγχρηματοδότηση των έργων που είναι αναγκαία, ώστε τα δύο μουσεία, που στεγάζονται σε κτίρια που διαθέτουν οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, να αναδειχθούν σε τόπους ιστορικής μνήμης και να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η συμφωνία υπεγράφη από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Ν. Σουλιώτη και τον Δήμαρχο Αγράφων Θ., Μπαμπαλή και νωρίτερα, ο Κ. Μπακογιάννης , μίλησε για την ανάγκη του αγώνα της μνήμης ενάντια στην λήθη, με σεβασμό στη μνήμη που πρέπει να μένει ζωντανή με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς και διχασμό. 

Follow us: