Την Παρασκευή η παρουσίαση ..

Το Σάββατο τα αποτελέσματα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου..
Υποψήφιο για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018 αναδείχθηκε το Αρχαιολογικό  Μουσείο Θηβών κι ευχόμαστε όλοι το Σάββατο 12 Μάιου, να λάβει την θέση που του αξίζει!

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς (EMYA) ιδρύθηκε το 1977 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την αναγνώριση της αριστείας και την επιβράβευση των ευρωπαϊκών μουσείων που επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό και αριστεία στην βιωματική παρουσίαση των Συλλογών τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και αυτών που διευρύνουν το κοινό τους μέσα από ποικίλες εξωστρεφείς δράσεις, οι οποίες προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και το γενικότερο όφελος της κοινωνίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κατέθεσε τον Ιούνιο του 2017 αίτηση συμμετοχής στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018 , δηλαδή πλήρη φάκελο δικαιολογητικών και τον Ιούλιο ενημερώθηκε σχετικά από το μέλος της κριτικής επιτροπής Marco Biscione, στον οποίο έγινε παρουσίαση του Μουσείου, ξεναγήθηκε στους χώρους του, φιλοξενήθηκε στην πόλη της Θήβας και πριν την αποχώρησή του, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αλ. Χαραμή του επέδωσε αναμνηστικό δώρο καθώς και οδηγό του Μουσείου συνοδευόμενο από έντυπα της ΕΦΑ Βοιωτίας.
Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της επιτροπής José Gameiro ανακοίνωσε στην Εφορεία ότι η συμμετοχή μας πληροί τα κριτήρια και ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των 40 υποψηφίων μουσείων για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ετοίμασε video προβολής του Μουσείου, κατασκεύασε ως εμβληματικό αντικείμενο, αντίγραφο σκύφου του 2ου αι. π.Χ. που εκτίθεται στο Μουσείο και φέρει παράσταση του μύθου της ίδρυσης της πόλης της Θήβας από τον Κάδμο, που βρισκόταν σε αναζήτηση της αδελφής του ΕΥΡΩΠΗΣ, κατασκεύασε περίοπτο διάφανο κιβώτιο για την τοποθέτηση του, που φέρει στα αγγλικά την  λεζάντα κι ετοίμασε σύντομο εισαγωγικό σημείωμα-χαιρετισμό και κείμενο παρουσίασης του εμβληματικού αντικειμένου.

Η παρουσίαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, από την Αλεξάνδρα Χαραμή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο 12 Μάιου, στο ετήσιο συνέδριο του European Museum Forum στην Βαρσοβία.

Follow us: