Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού της Βοιωτίας, αναδείχθηκε υποψήφιο για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018 (ΕΜΥΑ 2018  European Museum of the Year Award).

Τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας,  προέρχονται από την ανασκαφική δραστηριότητα στη Βοιωτία ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι τους μεταβυζαντινούς  χρόνους, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για τους λόγους αυτούς η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας,  στηρίζει τις δράσεις του Μουσείου και τις ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη  χαρά για μένα να συνοδεύω την αποστολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε αυτή την τόσο σημαντική συμμετοχή υποψηφιότητας του βραβείου του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς για το έτος 2018.

Η  Βοιωτία είναι περήφανη για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας και οι κάτοικοί της σηκώνουν την ιστορία στις πλάτες τους και παρά τις κρίσιμες και δύσκολες εποχές που διανύουν, παράγουν πολιτισμό. Καλή μας Επιτυχία», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Follow us: