Την Τετάρτη 25 Απριλίου..

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας..

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΗ 2018 οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ,με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όλων των Σωματείων τους, έχουν αποφασίσει την προκήρυξη 24ωρη Πανλαρκική απεργία με παράλληλη διοργάνωση συλλαλητηρίου στο υπουργείο Οικονομικών, στις 1130 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχία τους για το μέλλον και την προοπτική της ΛΑΡΚΟ καθώς επίσης και την πλήρη αντίθεση τους για το ξεπούλημα της εταιρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για το μεροκάματο τους .

Η ΛΑΡΚΟ «ναυαρχίδα» της μεταλλευτικής βιομηχανίας της Χώρας μας ,η μοναδική στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται δικά της Νικελιούχα κοιτάσματα , με καθαρά εξαγώγιμο προϊόν , είναι ανεκτίμητης αξίας όχι τόσο για τις εγκαταστάσεις της και την τεχνογνωσία της αλλά για την κατοχή και εκμετάλλευση τεράστιας δημόσιας γης ( πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα ) που στο υπέδαφος της υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας με αξία που αγγίζει τα 20 δις ευρώ.
Το κράτος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο ,για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου . Είναι διαχρονικά κερδοφόρα ,δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της λειτουργώντας εδώ και δεκαετίες σε συνθήκες της ελεύθερης αγοράς. Τα όποια δημόσια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας είναι ασήμαντα και δεν συγκρίνονται με τα πολλαπλάσια οφέλη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της χώρας.
Είναι πηγή οικονομικής ζωής όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται ( σε 6 νομούς της χώρας ) αλλά και για την Εθνική Οικονομία.
Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 38 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο ενώ με την προκλητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού περί ανάκτησης των εικαζόμενων κρατικών ενισχύσεων ,ξεκάθαρα μεθοδεύεται το ξεπούλημα της και η παράδοση του ορυκτού πλούτου της Χώρας μας στην βορά των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Θ , ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ , με την συμμετοχή του στο Συλλαλητήριο της Αθήνας την Τετάρτη 25 Απρίλη 2018. .
2. Συντάσσεται απόλυτα στην κοινή θέση των εργαζομένων ,για παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από Δημόσιο Έλεγχο, την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της εταιρίας καθώς και για την διασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.
3. Καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις πρόσφατες δεσμεύσεις της και μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΛΑΡΚΟ,
4. Καλεί τα Σωματεία που είναι μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Follow us: