Κοινή σύσκεψη για τις μέδουσες,  πραγματοποιήθηκε στην Βοιωτία, μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Φωκίδας Ε. Κατσαγούνου και Βοιωτίας Φ. Παπαθωμά, του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Γ. Αναστασίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ι. Περγαντά Ιωάννη, με την συμμετοχή του επικεφαλής του Σ.Π.Ο.Α.Κ. Στ.  Χαλβαντζή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδη, των Αντιδημάρχων Θηβαίων Α. Καμούτση, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Ν. Βαλαούρα, του εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων Σ. Σαλαπατάρα και υπηρεσιακών παραγόντων..
Στην σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο και αποφασίστηκαν  τρεις βασικές κινήσεις..

Η πιλοτική εφαρμογή μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ. τοποθέτησης δικτύων σε παραλία της Βοιωτίας με δαπάνες του φορέα και η αναμονή αποτελεσμάτων σχετικά με την τοποθέτηση των δικτύων αυτών ως τα μέσα Μαίου σχετικά με την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα τους…
Η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση φορέων (Δήμων), σε περίπτωση κατάθεσης αιτήματος.
Και η δυνατότητα χρηματοδότησης μελέτης για την εξακρίβωση της κατάστασης του πελαγικού τροφικού πλέγματος στο οικοσύστημα του Κορινθιακού.

Follow us: