Νέο σύστημα Πανελλαδικών..

Αλλαγές για την  Β και Γ Λυκείου

Νέο εξεταστικό σύστημα έρχεται για τις Πανελλήνιες και θα εφαρμοσθεί από το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, που σημαίνει ότι αφορά τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Η  Β’ Λυκείου αλλάζει ριζικά σε πρόγραμμα σπουδών και πιθανώς σε κάποια σχολικά συγγράμματα, με τον υπουργό Παιδείας να αναφέρει ότι η Β΄ και η Γ΄ Λυκείου αλλάζουν θεαματικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η τελευταία τάξη του Λυκείου θα απομακρυνθεί από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου και θα συνδεθεί περισσότερο με την εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έτσι, στην Β΄ Λυκείου οι μαθητές θα ολοκληρώνουν τις εγκύκλιες γνώσεις τους, αλλά θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα και σε μεγαλύτερο βάθος.

Για την  Γ΄ Λυκείου, στις απολυτήριες εξετάσεις θα υπάρχουν μόνο 4 μαθήματα, ενώ τα θέματα τους θα είναι κοινά για όλη την Ελλάδα και θα είναι Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσικές Επιστήμες.

Η Γλώσσα θα διδάσκεται και θα εξετάζεται μαζί με την Λογοτεχνία ενώ για τις Φυσικές Επιστήμες σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση για την διδακτική ισορροπία και τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι Πανελλαδικές θα έρχονται μετά τις απολυτήριες εξετάσεις σε τουλάχιστον τρία μαθήματα, και θα προσδιορίζονται από το Επιστημονικό Πεδίο των σχολών που επιλέγει κάθε υποψήφιος και θα είναι εμβάθυνσης.

Σύμφωνα με πηγές του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο βαθμός του απολυτηρίου θα μετράει για την επιλογή των υποψηφίων έως 20% και των εξετάσεων στα μαθήματα εμβάθυνσης έως 80%.

Follow us: