“Transforming Future Museums Regional Hubs”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το British Council σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στον Περιφερειακό Κόμβο εργαστηρίων για επαγγελματίες Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Πρόκειται για το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums. Ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, πανελλαδικής εμβέλειας, για τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων με επίκεντρο τα εντατικά, πενθήμερα μαθήματα της Διεθνούς Ακαδημίας Μουσείων (International Museum Academy) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Διαθέσιμες θέσεις: 15 ανά μάθημα

Μάθημα:

1/ Ανάπτυξη Νέου Κοινού – Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πρακτικές προσέλκυσης νέου κοινού. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν νέους τρόπους δημιουργίας παραγωγικών δεσμών με τις κοινότητες της περιοχής τους, να εφαρμόσουν πιο άμεση επικοινωνία με το υπάρχον κοινό τους και να αυξήσουν την βιωσιμότητά των οργανισμών τους.

2/ Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων – Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες πρακτικές χρηματοδότησης. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τα αναγκαία εργαλεία για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη οικονομικών πόρων χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές όπως χρηματοδότες, συγκέντρωση προσφορών και δωρεών, χορηγίες, και προγράμματα μελών.

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 16 Απριλίου 2018

Follow us: