“Μια στάλα απο έργα της πόλης στο ποτάμι” είναι ο τίτλος της έκθεσης που λαμβάνει μέρος αυτές τις μέρες στον εκθεσιακό χώρο του Νερόμυλου. Η  δραστηριότητα ξεκίνησε ως παράλληλη των εργασιών του διήμερου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων με θέμα “Αστικά Ποτάμια: από τη Λήθη στη Μνημοσύνη και στην αναγέννηση” και θα έχει τις πόρτες τις ανοιχτές εώς την Παρασκευή 23/3.

Στην έκθεση προβάλλονται αποσπάσματα έργων που ως κοινό σκοπό είχαν την αναβάθμιση της σχέσης πόλης-ποτάμου. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι του φάσματος έργων, των τελευταίων δεκαετιών, για τα οποία αρκετοί άνθρωποι  οραματίστηκαν και κόπιασαν. Σχέδια μελετών, μακέτες, φωτογραφίες από διάφορες φάσεις εργασιών, φοιτητικές και μαθητικές εργασίες τεκμηριώνουν ότι η πόλη εργάζεται στο ποτάμι της εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς Αγγελή Λ.  και Καφρίτσα Α. , που επιμελήθηκαν την έκθεση, σκοπός της συγκέντρωσης αυτού του ενδεικτικού υλικού είναι να βοηθήσει τον επισκέπτη ώστε να αντιληφθεί τους αργούς μετασχηματισμούς στο παραποτάμιο αστικό τοπίο αλλά και να προβληματίσει. Είναι τα τεχνικά έργα αρκετά για μία αξιοποίηση; Διεγείρονται οι πολίτες από αυτά; Ποιος ο ρόλος της παιδείας;

(Εκθεσιακός Χώρος Νερόμυλου , Λιβαδειά, πρωί 10-1 ,απόγευμα 6-9 εώς 23/3)

 

Follow us: