«Πιστοποιημένοι» επισήμως δια της ΕΛΣΤΑΤ..

Τρεις οι τύποι εργαζομένων …

Ένας στους 10 μισθωτούς είναι προσωρινός πλέον κι επισήμως «πιστοποιημένο» από την  Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία!

Αυτό σημαίνει πως πλέον έχουμε τρεις τύπους εργαζομένων, τους μερικώς απασχολούμενους, τους εργαζόμενους εκ’ περιτροπής και τους εργαζόμενους με ημερομηνία λήξεως!

Μάλιστα, το φαινόμενο είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στον χώρο του τουρισμού αλλά και της παροχής υπηρεσιών και λαμβάνει και ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της άνθισης που γνωρίζει ο τουρισμός στην Ελλάδα.

‘Ετσι, όσοι πανηγυρίζουν για την μείωση της ανεργίας, καλά θα κάνουν να παρακολουθούν καλύτερα τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι μια ολόκληρη χρονιά, από το 4ο τρίμηνο του 2016 μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2017,  όλες  οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, ήταν 88.000, από τις οποίες 12.000 ..

Προσθέτουμε λοιπόν, προσωρινά  εργαζόμενους , εργαζόμενοι με μπλοκάκι, ελεύθερους  επαγγελματίες  και μερικώς απασχολούμενους, έχοντας 1.900.000, που σημαίνει ότι ο ένας στους δύο δεν ξέρει τι τον περιμένει αύριο..

Αναλυτικά τα νούμερα αποδεικνύουν ότι, 256.700 είναι εργαζόμενοι αλλά με ημερομηνία λήξης, 356.400 είναι μερικής απασχόλησης και 1.270.000 εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενοι ως βοηθοί στην οικογενειακή επιχείρηση!

Follow us: