Για 15 χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ..

«Ως εδώ! Δεν πάει άλλο..»

Σε πανελλαδική απεργία στις 29 Μάρτη και στάση εργασίας την Τετάρτη 21 Μάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για την επίλυση του εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων..

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, εξυπηρετεί ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη την χώρα, στηρίζει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες, βελτιώνει

την ποιότητα ζωής κι ενισχύει την σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων,  παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη, προλαμβάνει και αποτρέπει φαινόμενα απομόνωσης , στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων, εξοικονομεί τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας..

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό  κι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας, καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών ομάδων, αναμένοντας τόσα χρόνια, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο και να κάνουν θεσμό μια τόσο σημαντική υπηρεσία, διασφαλίζοντας το υπάρχον προσωπικό..

«Αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της προχειρότητας εκ μέρους της πολιτείας είναι το Βοήθεια στο Σπίτι να παραπαίει από παράταση σε παράταση, με συνέπεια την αποδόμηση και απαξίωση, με πολύμηνη καθυστέρηση αποδοχών – δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται απλήρωτοι, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ωφελουμένων» σημειώνουν στην σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας “Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!”

Follow us: