Με καλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει» στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα, που στόχο είχε την πληροφόρηση των επιχειρηματιών, που θέλουν να εξάγουν προϊόντα..

 «Στην Στερεά Ελλάδα έχουμε σημαντική παρουσία βιομηχανίας η οποία είναι συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό στην περιοχή Οινοφοίτων –Σχηματαρίου, συγκέντρωση που αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της συνολικής βιομηχανικής δραστηριότητα της Περιφέρειας και πάνω από το 35% της δραστηριότητας όλης της χώρας» υπογράμμισε ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Ν. Κουδούνης, σημειώνοντας ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι οι πολύπαθες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να ενημερωθούν για τις ανάγκες στροφής προς τις εξαγωγές οι οποίες θα προσδώσουν νέα δυναμική ανάπτυξης…

Στην επιτυχημένη πορεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως προς την στήριξη της επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θ. Χειμάρας, ο οποίος και παρουσίασε τις πολιτικές εξωστρέφειας της Περιφέρειας, την στρατηγική αλλά και τις έως τώρα δράσεις για την ορθολογική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο κ. Χειμάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ουσιαστική συνδρομή του Συνδέσμου στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ,  που αφορά τις κοινωνικές δομές της Περιφέρειάς..

Στην   αναγκαιότητα να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω της Περιφέρειας Στερεάς και Αναπτυξιακής Διαχειριστικής που τρέχει αυτή την περίοδο με το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω» αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, Δ. Κυρίτσης ..

Τέλος, ο Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece, Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας στην επιχείρησή του, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στις ξένες αγορές.

Follow us: