Νέα κατολίσθηση μεγάλων χωμάτινων και πέτρινων όγκων σημειώθηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365, στο ίδιο σημείο όπου πριν λίγες ημέρες είχε σημειωθεί η κατάρρευση μεγάλου όγκου από τα πρανή, στο ύψος του Βιολογικού.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει ανησυχήσει έτι περαιτέρω τους ιθύνοντες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον. Παράλληλα, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, αποφάσισε την άμεση παύση των εργασιών αποκατάστασης και την απομάκρυνση των χωμάτινων και πέτρινων όγκων που είχαν σωρευθεί στο βυθό της Διώρυγας στο συγκεκριμένο σημείο, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία της. Η διοίκηση της Διώρυγας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αλλάξει την προσέγγιση αποκατάστασης.

Με αυτό το δεδομένο πλέον, και με τη διαπίστωση ότι τα πρανή τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο, είναι αποσαθρωμένα, οι υπεύθυνοι οδηγούνται στη λύση ανάθεσης, για τη συνέχιση των εργασιών, σε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο θα αναλάβει με ειδικούς αναρριχητές, την τοποθέτηση εκρηκτικών, κατόπιν ειδικής μελέτης, να πραγματοποιήσει ελεγχόμενες εκρήξεις!

Με τον τρόπο αυτό, θα καταρρεύσουν όλα τα αποσαθρωμένα τμήματα των πρανών στο ύψος του Βιολογικού, ώστε μετά να αναλάβουν και πάλι δράση τα συνεργεία για τον καθαρισμό του βυθού. Έτσι θεωρείται ότι το πρόβλημα θα λυθεί για μεγαλύτερο βάθος χρόνου, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο σημείο των πρανών της Διώρυγας.

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

πηγή: Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη/ loutraki365.gr

 

Follow us: