Έκλεβαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας ..

Ταυτοποιήθηκαν 3 ακόμη συνεργοί τους..

Δείτε τι εκκρεμούσαν σε βάρος τους..

Για σωρεία κλοπών, κυρίως από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας κατηγορούνται δυο ΡΟΜΑ , ηλικίας 30 και 38 ετών, μέλη σπείρας , που συνελήφθησαν στον Ορχομενό!

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, είναι αποτέλεσμα άμεσης επέμβασης περιπολούντων Αστυνομικών του Τμήματος Ορχομενού, ενώ στις έρευνες και αναζητήσεις, συνέδραμαν συνάδελφοι τους της Ασφάλειας Λιβαδειάς και της Ομάδας ΔΙΑΣ..

Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν τρεις ακόμη συνεργοί τους, δυο 27χρονοι κι ένας 25χρονος.

Ο  30χρονος και ο 38χρονος, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη, καθώς εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς να βγαίνουν από σπίτι στον Ορχομενό Βοιωτίας,  το οποίο είχαν κλέψει, με την βοήθεια και των δυο 27χρονων, ο ένας εκ των οποίων είχε μπει μαζί τους μέσα, ενώ ο δεύτερος τους περίμενε κοντά  με Ι.Χ.Ε..

Οι Αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα που είχαν κλέψει και είχαν κρύψει, κατά την διαφυγή τους, σε παρακείμενο χωράφι, το Ι.Χ.Ε. που χρησιμοποιούσαν, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν μέσα στο όχημα..

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι  δύο συλληφθέντες, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει σπείρα κλέβοντας συστηματικά σε διάφορες περιοχές, Ορχομενό, Αλίαρτο, Δήλεσι, Κάστρο, Ακραίφνιο, Βάγια, Σκούρτα, Λεύκτρα, Οινόφυτα, Άσκρη, Κόκκινο, Άρμα, Καρυά, Λεοντάρι, Μελισσοχώρι, Σωληνάρι, Ύπατο κ.α , από 09 Οκτωβρίου 10-2016 έως και 1η Μαρτίου 2018 κι ενέχονται σε 46 κλοπές  και 3 απόπειρες.

Πιο συγκεκριμένα, σε 40 κλοπές και 3 απόπειρες από σπίτια, 4 κλοπές από οχήματα,, μια κλοπή από γεωτρήσεις και μια κλοπή τροχοφόρου και προτιμούσαν κυρίως κοσμήματα – χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές,  κυνηγετικά όπλα, διάφορα εργαλεία, ποσότητα χαλκού, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 84.000 ευρώ.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν, απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για αντίσταση, διάταξη του  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την οποία καλείται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, δηλαδή, 6 μήνες και 29 ημέρες φυλάκιση, για παραβίαση δικαστικής Απόφασης, 2  εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή, ένταλμα σύλληψης της Ανακριτρίας Λιβαδειάς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή…

Σε βάρος του 38χρονου, εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για την οποία του είχε χορηγηθεί αναβολή εκτέλεσης της ποινής του, η οποία έληξε την 16-01-2018.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Follow us: