Το διήμερο 3-4 Μαρτίου


Έληξαν κι επίσημα οι συμμετοχές για το Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018,  αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο χώματος καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών αυτοκινήτων.
Ο σχεδιασμός του αγώνα, είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένος, ώστε να βοηθήσει τα πληρώματα να συμμετάσχουν οικονομικά.
H επιστροφή μετά από περίπου 12 χρόνια της χωμάτινης ειδικής Ανάληψη προς Καρακόλιθο το διήμερο 3-4 Μαρτίου είναι γεγονός και το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ) που την διοργανώνει, βρίσκεται σε ευχάριστη θέση που μετά από τόσα χρόνια η << ακροπολική >> διαδρομή από την έξοδο του χωριού Ανάληψη προς την περιοχή Καρακόλιθο – Τσουκαλάδες (πάνω από το τούνελ ) θα αναβιώσουν ξανά οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και οι φανατικοί θεατές του σπορ θα πλημμυρίσουν τα βουνά τις περιοχής.
Η ειδική θα πραγματοποιηθεί τρείς φορές. Συγκεκριμένα,  η αφετηρία της ειδικής βρίσκεται μετά από 1.3 χλμ από το χωριό Ανάληψη. Η ειδική μήκους 10,1 χλμ ,ξεκινάει με δύο απανωτές φουρκέτες, η οποία στην συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη και έχει απανωτά κομμάτια με πολύ τεχνικές 2ας και 3ης μέτριας ταχύτητας στροφές για περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα .Μετά σιγά σιγά και μέχρι το τέλος της διαδρομής γίνεται αρκετά γρήγορη με σχετικό φαρδύ κατηφορικό κομμάτι όπου στο τέλος καταλήγει με ένα γρήγορο δεξί άλμα μέσα σε δεξιά στροφή.
Μόλις τα πληρώματα φτάσουν στο stop της ειδικής, κατευθύνονται στο Service Park του αγώνα που βρίσκεται μετά από 8,4 χλμ στο Café – Bar Κούρος όπου εκεί επισκευάζουν – ελέγχουν το αυτοκίνητο.
Από το Service Park μετά από 6,2 χλμ βρίσκεται η εκκίνηση του αγώνα.
Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς πανηγυρική εκκίνηση όπου θα συμμετάσχουν όλα τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να γίνει προβολή και του αγώνα αλλά και τον χορηγών του καθώς και προβολή των αγωνιστικών αυτοκινήτων με τους χορηγούς τους.
Η λέσχη προσπαθεί να πετύχει καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία για την διαμονή των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Γνωρίζοντας την οικονομική κρίση που διέπει την χώρα μας αλλά και ο χώρος των αγώνων αυτοκινήτου, σας προσκαλούμε με μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συμμετέχετε στο Rally Sprint Λιβαδειάς το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 – 4 Μαρτίου 2018.
Όσα πληρώματα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με την λέσχη ή να διαβάζουν τα δελτία πληροφοριών που θα ανακοινώνονται από την άλλη εβδομάδα.
Για οποιαδήποτε πληροφορίες όσον αφορά την οργάνωση και την ειδική του αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχη κ.Ζήκα Ηρακλή στο τηλ.6972365332 και στον Πρόεδρο της Λέσχης στο τηλ.6937312588.

Follow us: