Από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης Ευβοίας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές, κυρίως από επιχειρήσεις και οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 16 έως και 18-02-2018, σε διάφορες περιοχές (Κύμη, Κονίστρες και Βέλος Αλιβερίου) της Εύβοιας.

Εχθές  (21-02-2018), συνελήφθησαν  τις πρώτες πρωινές ώρες σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 59χρονος και μία 36χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμη 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ενέχονται σε δύο κλοπές από οικίες, δύο κλοπές από συνεργεία αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσικλετών αντίστοιχα, μία κλοπή από κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη και οικιακό εξοπλισμό, καθώς και μία κλοπή από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα, συσκευές tablet, τηλεόραση κ.λ.π.), διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εργαλεία, χρήματα, έγγραφα και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (33.000) ευρώ.

Από οικία σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς πληθώρα από τα ανωτέρω προϊόντα κλοπών, μέρος των οποίων έχει αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους. Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα κουζινομάχαιρο και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

 

Follow us: